Cheesecake i glas
Hvis du vil flikke en hurtig dessert sammen, så prøv en cheesecake i glas! Den anden dag ville jeg forkæle gemalen (nåja, og mig selv!) med en lækker sommerdessert, og det blev til en jordbærcheesecake samlet og serveret i drikkeglas. De kan naturligvis også laves i små sylteglas, som du kan sætte låg på og tage med på skovtur eller på stranden.
Jeg har valgt at lave en udgave med jordbærcheesecake, men du kan lave den med alle typer frugter – kun fantasien sætter grænsen.
Jeg brugte desuden havrekiks, jeg havde købt, for det skulle være let og hurtigt.
Cheesecake i glas
2 personer
150 g friske jordbær
1 dl fløde
100 g flødeost naturel
lidt vaniljesukker
½-1 spsk flormelis
2-3 havrekiks
Vask jordbærrene og skær dem i små tern. Fordel dem i to høje glas. Pisk fløden til skum og pisk dernæst flødeost og vaniljesukker i. Smag din vaniljecreme til med flormelis. Bred vaniljecremen ud over jordbærrene. Knus havrekiksene og drys dem på vaniljecremen. Servér desserten med det samme.
OBS – laver du cheesecake i glas for at tage med på udflugt, så vent med at drysse de knuste havrekiks over, indtil du skal servere desserten. Så undgår du, at kiksene bliver bløde.
Note: En dejlig frisk og sødmefuld dessert med en blød og mild vaniljecreme. Kan absolut anbefales.
Er du mere til klassiske cheesecakes, så tjek for eksempel min jordbær-cheesecake og min amerikansk-inspirerede jordbær cheesecake.