Chase i Roskilde

chase cocktailbar

I mit rejsetips til Roskilde-indlæg lovede jeg en stemningsrapport fra cocktailbaren Chase, så den får du her. Chase ligger tæt på Roskilde Station og var før coronakrisen også en natklub. Men nu hvor nattelivet pt. er sat på pause, har ejerne fået mulighed for at opsætte borde og stole udenfor i dagtimerne og serverer nu også et lille udvalg af retter. Det er derfor ret oplagt at kigge forbi ved frokosttid eller til aften og nyde en cocktail sammen med maden. Og ja, vi har manglet en cocktailbar her i byen, så det var dejligt, at nogen fik den gode idé.

Jeg havde taget min belgiske ven under armen og fundet en plads udenfor. Mens vi ventede på maden, blev vi naturligvis nødt til at prøve et par cocktails. Det var lidt svært at vælge, men jeg endte med en Rhubarb Rush, mens hun snuppede en Whiskey Sour. Så vidt jeg husker ligger prisniveauet på cocktails omkring 90 kr stykket, hvilket bestemt er en rimelig pris – ikke mindst fordi det viste sig, at de var yderst vellavede. Min havde en meget fin balance. Den havde en forholdsvis kraftig, sød smag (måske lidt mere af jordbær end af rabarber) men havde også lidt syrlighed til sidst, så den ikke kom til at være for sød og sirupsagtig. Den anden drink var frisk uden at være for syrlig, og det var jo en rigtig god start.

Det er muligt at få et lille udvalg af paninis, men vi havde forelsket os i et par af de poke bowls, som Chase også serverer. Jeg snuppede en mex bowl, og det viste sig at være en ret solid servering (der var sorte bønner under alle grøntsagerne). Den bestod af kyllingestykker, gulerødder, avokado, guacamole, spinatblade, sortbe bønner, chips samt en krydret salsa til. Portionen var lige lovlig stor til mig – ikke mindst på grund af de meget mættende bønner – men det smagte glimrende, og jeg kunne godt lide, at der var så mange grøntsager.

chase cocktailbar

Vi sluttede af med en flydende dessert – eller rettere en sød og farverig cocktail, for en Blue Jar (som jeg mener er deres signatur-cocktail) er jo ikke til at stå for! En meget festlig cocktail, som smagsmæssigt minder meget om en Piña Colada – dog med et hint af marcipan. Det er et ret stort glas, den serveres i, men det gør absolut ikke noget, når den smager godt 😉

Vi havde en rigtig hyggelig oplevelse hos Chase. Søde og sjove tjenere, skønne drinks og udmærket poke bowls. Jeg savnede lidt mere balance i maden (der var ret mange bønner, og man stødte først på dem, når man havde ‘gravet’ et stykke tid med gaflen), og så ville jeg nok have brugt tomater i stedet for gulerødder, så den blev mere mexicansk.

Cocktailkortet var spændende og varieret. Der var forholdsvis mange søde drinks, så det ville ikke gøre noget, hvis der kom lidt flere syrlige og/eller bitre drinks på kortet. Vi var som sagt meget tilfredse med dem, vi prøvede, og det er klart de bedste drinks, jeg har fået i serveret i Roskilde.

Skal jeg give stjerner udelukkende på cocktails og service, så ligger Chase på 5 stjerner – maden er lige til den rustikke/simple side, men jeg synes nu ikke, at man kan forvente mere, når nu Chases primære rolle er at være cocktailbar. Den del har de nemlig ret godt styr på.2 thoughts on “Chase i Roskilde”

  • Din mex bowl ser dejlig ud – sådan en kunne jeg også fristes af 🙂 Cocktails er noget, jeg aldrig har fået sat mig ind i, men hvor er de fine at se på dine billeder 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *