Auberginetårn
Forretter må selvfølgelig gerne være festlige at se på, og det synes jeg bestemt også, at dette auberginetårn er. Jeg lavede det for nylig i forbindelse med mit sommerforret-benspænd, for aubergine er en af mine yndlings-sommergrøntsager.
Auberginetårn
2 personer
En lille/mellemstor aubergine
En kugle frisk mozzarella, skåret i 6 tynde skiver
En stor tomat, skåret i 6 skiver
2 fed hvidløg, pressede
1 spsk finthakket frisk basilikum
Evt. lidt revet ost
Salt
Olivenolie
Skær auberginen i otte lige tykke skiver og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter. Tag dem ud. Rør hvidløg basilikum sammen. Læg et auberginetårn sammen ved at lægge en aubergineskive som bund og derefter lægge en tomatskive, en osteskive og lidt hvidløgsmasse på, læg ny aubergineskive og fortsæt sådan, indtil du har samlet to tårne. Drys lidt salt på – og evt. lidt revet ost – og sæt dem tilbage i ovnen, hvor du giver dem 15-20 minutter. Hæld lidt olivenolie over, inden du serverer dem.
Note: Jeg elsker at finde nye måder at servere aubergine på, og sådan et auberginetårn er da meget festligt! Du kan selvfølgelig servere den sammen med lidt brød eller ekstra grønt til, hvis du har lyst.