Asparges med sesamdressing
Det er sæson for dejlige, friske og saftige asparges, og det er heldigvis også en grøntsag, der indgår i det japanske køkken, som er mit benspænd denne måned. Jeg så en opskrift på asparges med sesamdressing i ‘EASY japansk kogebog’, men lavede lidt om undervejs. Jeg brugte lidt færre asparges og lidt flere nudler. Derudover skruede jeg op for smagsintensiteten i min sesamdressing ved også at tilføje en sjat sesamolie, for det smager rasende godt!
Grønne asparges med sesamdressing
Let aftensmad for to personer
10 grønne asparges
100-120 g risnudler
Sesamdressing:
2½ spsk sesamfrø
1 spsk soya
1 spsk rørsukker
1 spsk sesamolie
lidt salt
Kog risnudlerne, til de er møre. Hæld det varme vand fra og overhæld risnudlerne med håndvarmt vand.
Knæk den nederste del af de grønne asparges af og kog aspargesene møre i letsaltet vand – det tager 4-5 minutter.
Blend sesamfrøene og bland dem derefter med soya, rørsukker og sesamolie. Smag til med lidt salt.
Læg risnudler og asparges på en tallerken og dryp din sesamdressing ud over det. Servér retten som den er eller kombinér den med et lille stykke kød – for eksempel kylling eller oksekød.
Note: Superenkel og hurtig ret at lave. Den kraftige sesamdressing passer godt sammen med de saftige asparges og de milde risnudler. Du kan sagtens spise denne ret, som den er, men du er også velkommen til at kombinere den med lidt kød. Vil du lave den som ren vegetarret, kan du evt. overveje at gange ingredienslisten med 1½, da ovenstående portioner ikke er så store.
2 thoughts on “Asparges med sesamdressing”