Andetærte med butterdej
I rækken af ande-benspændsretter er der selvfølgelig også en andetærte – i dette tilfælde med butterdejsbund. Det er en tærte, der ikke tager særlig lang tid at lave, hvis du har rester af and liggende. Har du ikke det, kan du langtidsstege nogle andelår og derefter bruge kødet i tærten.
Andetærte med butterdej
4-6 personer
3 aflange stykker butterdej (fra frost, optøede)
lidt andefedt eller smør til at smøre et ildfast tærtefad
200-250 g stegt and (svarer til kødet fra tre andelår)
ca. 2 spsk frisk salvie, finthakket
2 dl fløde
2 æg
salt og peber
Start med at smøre fadet. Rul butterdejsstykkerne lidt ud og læg dem i det ildfaste fad og ‘lim’ dem sammen med lidt vand. Husk at sørge for, at butterdejen går ud over kanten, da den godt kan ‘krympe’ under bagning. Pisk æg, fløde og salvie sammen. Tilsæt and, salt og peber og rør det godt sammen, inden du hælder fyldet ud i tærtefadet. Bag din andetærte i ovnen ved 190 grader i 20-25 minutter, indtil tærtekanten er gylden. Lad den køle af et par minutter, inden du serverer din andetærte sammen med en kålsalat.
Note: Andetærte er (endnu) en let måde at bruge anderester på. Det er også en glimrende ret til gæstebesøg i december, men du kan selvfølgelig servere den året rundt. Jeg kunne godt finde på at lave en version, hvor der kom lidt grøntsager i tærten sammen med andekødet – for eksempel lidt finthakket grønkål.