Aloo masala

Aloo masala

Til den indiske lammekølle fik vi indiske kartofler – eller aloo masala i dette tilfælde. Jeg kunne også have serveret aloo palak, men jeg tænkte, at den lidt mere enkle aloo masala passede bedre til gæsternes smag.

Jeg så hos My Food Story, at denne ret også går under navnet Bombay potatoes, men det har jeg ikke før set. Til gengæld er sammensætningen af krydderier lidt forskellig fra kok til kok, så jeg sjussede mig frem til en blanding, jeg godt kunne lide.

Aloo masala

tilbehør til 6-8 personer (ved flere slags tilbehør)

1½ kg små faste kartofler
3 spsk rapsolie
20 g smør eller ghee
1 tsk mellemstærk chilipulver eller chiliflager2 tsk stødt spidskommen
1½ tsk gurkemeje
salt og peber

Skrub kartoflerne godt og kog dem derefter i 10-15 minutter i letsaltet vand. Kartoflerne skal være faste men næsten møre. Hæld vandet fra.

Rist spidskommen, chili og gurkemeje i et minuts tid på en tør pande. Rør i det, så det ikke brænder på. Tilsæt smør og rapsolie. Rør det godt sammen, når smørret er smeltet. Tilsæt kartoflerne i den krydrede sauce og vend dem grundigt, så de glinser af sauce. Giv dem ca. fem minutter på panden og smag så til med salt og peber.

Servér aloo masala som tilbehør til andre indiske retter. Hvis du har nogle til overs, så kan de også bruges til en kæk kartoffelmad med lidt mayonnaise på.

Note: Det er en ret let form for tilbehør, hvor de fleste kan være med, så længe man ikke bruger en alt for kraftig chili. Jeg kan godt den lidt runde smag, som smørret /gheen giver, for det klæder kartoflerne så godt.

Hvis du har bedre tid og lyst til at eksperimentere mere med indiske kartoffelretter, så kan jeg også anbefale aloo tikki cole. Det er nogle lækre kartoffelpuder med ærter og koriander, som nærmest smelter på tungen!



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *