Pærechutney med sennepsfrø og peberrod
Jeg købte en pose pærer på tilbud den anden dag, og de blev hurtigere modne, end jeg havde forventet, så pludselig blev der behov for at lave en portion pærechutney. Efter en hurtig søgning på nettet fald jeg over en opskrift på pærechutney på DR’s hjemmeside, som jeg tog udgangspunkt i.
Pærechutney med sennepsfrø og peberrod
2 løg
lidt olie
1 kg pærer
3 dl æblecidereddike
400-500 g rørsukker
100 gr soltørrede tranebær
4 spsk sennepsfrø
en stang friskrevet peberrod
Løgene skrælles og skæres i tynde både som sauteres i olien, til de bliver klare og gennemsigtige. Pærerne skrælles, renses for kerner og skæres i både og smides i gryden til løgene. Når det hele er varmet godt op tilsættes eddike, sukker, tranebær og sennepsfrø. Det hele koger, til det begynder at tykne og blive chutneyagtigt i konsistensen. Imens chutneyen koger rives peberroden helt fint. Når chutneyen er kogt færdig, fjernes den fra blusset og køler lidt af før peberroden tilsættes. Chutneyen røres godt igennem og kommes på skoldede atamonskyllede glas, som lukkes til med det samme.
Note: Jeg er lidt i tvivl om, hvorvidt jeg fik brugt nok peberrod, da jeg kun havde noget færdigrevet, som jeg så brugte. Det gav chutneyen en lidt mildere smag, end jeg havde forventet, så en anden gang bruger jeg friskreven peberrod.
I var heldige at I have så godt vejr, her var det overskyet og regnvejr (eller ihvert fald byger). Så den skovtur vi havde planlagt blev ikke til noget 🙂
Maden ser som altid lækker ud og hvor har du været flittig……
Mange hilsner
BIrthe
Hvor lyder det dog lækkert alt sammen, Piskeris! Æblemarmelade mindes jeg ikke at have smagt – men det er da en supergod idé at lave i denne tid. Din svinemørbrad i æblekarry-sauce må laves her en af de næste dage, for det lyder bare så godt.
Dejlig mandag til dig!
Nøj hvor ser det dog godt ud 🙂 Lyder som en god idé med lidt kanel til æblemarmeladen, det er en fantastisk kombination 🙂
NYBH – øv! Nå, men jeg kan se på din blog, at I fik en meget god dag alligevel 🙂
Tak skal du have! Hvis det ikke var fordi, at vejret var så godt, og jeg har givet mig selv forbud mod at lave for mange ting, der skal i fryseren pt., så havde jeg nok lavet endnu mere! 😀
Madame – nej, jeg blev også nysgerrig, da jeg så opskriften på æblemarmelade, og så er det jo oplagt med alle de æbler, der er for tiden 🙂
Tak og i lige måde!
Clemme – tak skal du have! Ja, jeg har også en svaghed for kombinationen æbler + kanel – det er kræs 😉