Tyrkisk figentærte med nødder

Tyrkisk figentærte med nødder

Sidste weekend serverede jeg tre forskellige slags kager for mine gæster. Udover en chokoladetærte med saltflager fik de også denne tyrkiske figentærte samt en kage, som jeg først blogger om i aften *cliffhanger*

Inspirationen til denne figentærte fik jeg fra Life Love Food, men jeg justerede dog på en række af målene, da jeg ellers var bange for, at kagen ville blive for blød, ligesom jeg udelod rosenvand. Til gengæld blev min figentærte toppet med hakkede nødder og honning, for det syntes jeg passede godt til kagen.

Tyrkisk figentærte

5-6 personer

2 æg
1 dl rørsukker
3 spk hvedemel
2 dl græsk yoghurt – jeg brugte 2%
revet skal og saft fra øko-citron
½ tsk vaniljepulver
3 friske figner, halverede

Pynt:
1-2 spsk acaciehonning
½ dl hakkede hasselnødder eller mandler
lidt flormelis

Del æggene og hæld æggeblommer og æggehvider i hver deres skål. Pisk æggehviderne helt stive og stil skålen til side. Pisk derefter æggeblommerne sammen med sukkeret, indtil det bliver en luftig og letcremet masse. Pisk hvedemelet i æggeblommemassen sammen med yoghurt, vaniljepulver, citronskal og citronsaft. Vend forsigtigt de stive æggehvider i dejen.

Smør en lille form på ca. 18 cm i diameter og hæld dejen i. Læg de halverede figner i, så den overskårne overflade vender opad. Bag din figentærte ved 180 grader i 45-50 minutter, indtil kagen er gylden. Lad kagen køle af, inden du pynter den med honning, hakkede nødder samt flormelis.

Note: Mild, saftig og blød figentærte, der får lidt ‘bid’ i form af de hakkede nødder. Selvom jeg tilføjede mere mel i forhold til den originale opskrift, var den stadig ret blød, så vær opmærksom på, at det kan være svært at skære pæne stykker af den. Men smagen fejler intet, så har du friske figner, vil jeg anbefale dig at prøve denne figentærte.



8 thoughts on “Tyrkisk figentærte med nødder”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *