Stegte hornfisk i hvidvin
Blandt forårsretterne hører sig naturligvis også stegte hornfisk, for dem bør du spise i maj måned. Hornfisken er i de danske farvande i april-maj og vender så tilbage igen omkring august-september.
Nu har vi desværre ikke en fast fiskepusher her i byen, så ind imellem tyr jeg til Aarstiderne, og det gjorde jeg også i dette tilfælde, hvor jeg ville lave stegte hornfisk. Her er jeg samtidig også rimelig sikker på, at det er fisk, der er fanget under ordentlige forhold.
Til to personer skulle jeg bruge to hornfisk. Du kan klare dig med lidt mindre, men eftersom vi ikke var voldsomt sultne og kun spiste en salat til, så måtte der godt være lidt mere fisk per person end ellers.
Fiskene var rensede og udbenede, da vi modtog dem, så de skulle kun skylles, og de små finner skulle skæres af. Jeg havde skelet til en opskrift på fiskeopskrift.dk, men ændrede på forholdene og udelod persille.
Stegte hornfisk i hvidvin
2 personer
2 hornfisk, udbenede og rensede
1 løg, hakket
2 fed hvidløg, presset
1½ dl hvidvin
2 tsk hvedemel
smør
saft af 1 citron
salt og peber
Skær fiskene i stykker på ca. 5-7 cm længde. Dryp fiskestykkerne indvendig med lidt af citronsaften samt salt og peber og lad dem trække i ti minutter.
Smelt smør på en pande og brun fiskestykkerne i det. Tilsæt derefter løg og hvidløg og lad det stege et par minutter, inden du tilsætter hvidvin og resten af citronsaften.
Læg låg på og lad retten simre ca. ti minutter. Læg dine stegte hornfisk i et fad sammen med løgstykkerne og jævn væden med melet, så du får en tyk sauce. Lad den koge i ca. fem minutter, inden du smager den til med salt og peber og hælder den over de stegte hornfisk. Servér med det samme.
Jeg valgte at lave en rigtig forårssalat til. Den bestod af salatblade (kan desværre ikke huske sort), der blev skyllet og revet i mindre stykker, som blev lagt i et fad. Et lilla spidskål blev fintsnittet, krammet lidt med fingrene og vendt i salaten. En håndfuld asparges fik knækket den nederste del af stilken af, inden resten blev lagt i et ildfast fad og overhældt med kogende vand. Så fik de lov til at trække i fem minutter, inden de blev skåret i mindre stykker og vendt i salaten. Lidt lækker olivenolie fra Cocina Fragnante blev hældt over, og så blev salaten pyntet med lidt friske mælkebøtte-blomsterblade.
Aldeles bedårende 😉
På Samsø har vi hornfiskefestival i næste weekend, vist for første gang:-) Så må jeg da også sætte sådan en fætter til livs. Sikke en smuk farve din salat fik …
Nej hvor sjovt – det vidste jeg ikke! Skægt og anderledes koncept for en festival 🙂
Wauw! Det ser så smukt og lækkert ud.
Tusind tak! Selve fiskeretten er ikke så pæn, men det opvejer salaten heldigvis 😉
Hvor er det altså en smuk salat! Det lyder god med udbenede hornfisk. Jeg måtte selv rense dem, jeg købte for et ar uger siden, og det var lige ved at tage appetitten.
Hehe! Det har jeg prøvet en enkelt gang. Syntes nu ikke, det var så slemt, men det er unægtelig lettere, når fiskehandleren gør det 😀
Ejh hvor er det spændende. Gad godt, at jeg var lidt mere modig, når det kommer til fisk 🙂 Ikke at jeg ikke kan lide det, tværtimod, men det der med at klargøre og tilberede den. Pæn salat i øvrigt 🙂
Tak skal du have! Jeg har prøvet en del forskellige fisk i løbet af de seneste år, men det skyldes især, at jeg er blevet bedre til at opsøge fiskehandlere i andre byer eller at bestille via nettet, for udbuddet i de lokale supermarkeder er ret ringe.
Din salat ser skøn ud med alle de flotte farver! Desværre er jeg ikke til fisk, selv om det er meget sundt 😉
Sikke en smuk salat, den er virkelig fin 🙂