Spise/Bar 15 på Frederiksberg
Vi finder ind imellem tilbud hos Tipster, hvis vi har planer om at mødes med venner i byen eller blot bare vil prøve et nyt spændende sted, og det var også sådan et tilbud, vi brugte, da vi for nylig spiste hos Spise/Bar 15 på Frederiksberg. Det lød som et hyggeligt sted med et fint udvalg af indbydende retter, der ville passe godt til en hverdag.
Tilbuddet, vi brugte, lød på en fire retters menu, og mens vi ventede på første ret, bestilte vi drikkevarer. Spise/Bar 15 har både cocktails, vin samt enkelte øl, så jeg bestilte en drink med basilikum og vermouth, der lød interessant. Tjeneren vendte dog tilbage og måtte beklage, at den havde de ikke på lager. Der blev jeg lidt paf, for jeg troede egentlig, at de selv mixede deres drinks (og dette var trods alt ikke en af de standard-drinks, man kan finde på flaske). Jeg valgte så en Aperol Spritz i stedet, men det kom jeg hurtigt til at fortryde, for den var temmelig vandet og intetsigende. Æv.
Så kom første ret på bordet, og den bestod af tre slags pølse sammen lidt grøntsager og mørkt rugbrød. Vi studsede lidt over sidstnævnte, da man normalt serverer lyst brød til charcuteriefade, men omvendt var det da også forfriskende med noget andet. Desværre var rugbrødet noget ret kedeligt intetsigende – sandsynligvis noget standardbrød fra supermarkedet.
Selve kødet var fint. Dog lidt ærgerligt at der var tre skiver af to af pølserne – det er lidt bøvlet af dele, når man er to, så det var lidt spøjst, at restauranten ikke havde tænkt over det.
Næste ret var portionsanrettet og bestod af en rustik laksemousse toppet med små tomater og en ordentlig dusk dild. Dertil fem flotte rejer. Jeg kiggede forgæves efter en vådserviet eller lignende, for det ville have været oplagt, at spisestedet sørgede for at vedlægge det til en ret, hvor man tydeligvis skulle bruge fingrene til at fjerne skallen på rejerne. Men nej, det var der ikke, så vi fik noget ‘fiskede fingre’, selvom vi brugte den almindelige serviet grundigt. Rejerne og laksemoussen smagte dog glimrende. Portionen var lige lovlig stor – ikke mindst fordi den også blev ledsaget af rugbrød. Her virkede det endnu mere sært – og mest af alt som en nødløsning. Vi begyndte at fornemme, at der måtte være noget galt.
Da vi havde spist, fik nabobordet i øvrigt samme ret – denne gang med dip til rejerne. Det virkede i det hele taget som om, at tjeneren var lidt mere opmærksom på de to unge piger, for ved hovedretten fik de også mere tilbehør. Den det var nu ikke fordi, vi savnede noget mht. størrelsen af portionen, men vi undrede os dog over forskelsbehandlingen.
Og så kom hovedretten på bordet – en ret stor portion, når man tænker på, at vi allerede havde fået to retter, hvor der blev serveret rugbrød til. Serveringen bestod af et paneret stykke fisk, pommes frites, salat, skiveskårne grøntsager samt en dip. Fisken havde et flot tykt lag panering, men den var desværre så tyk i forhold til fiskens størrelse, at fiskens smag gik tabt. Til gengæld var fritterne de bedste, jeg længe havde fået – sprøde, saftige og tilpas salte.
Vi endte begge med at måtte levne, for portionsstørrelsen var altså ret ambitiøs, når der var to retter forinden. Men bortset fra fritterne så var resten af retten heller ikke så spændende igen.
Nu sad vi ellers og hvile ørerne – eller rettere sagt maven. Tjeneren kiggede forbi for at sige, at restauranten desværre var udgået for dessert (… klokken var på det tidspunkt 19…), men at vi kunne vælge en af fire udvalgte drinks i stedet. Gemalen måtte springe over, eftersom det var ham, der kørte bilen, men jeg tog en Espresso Martini. Den var – udover fritterne – det bedste ved aftenen.
Jeg ved ikke helt, hvordan jeg skal betegne oplevelsen hos Spise/Bar 15 – andet end det var en oplevelse udover det sædvanlige og bestemt ikke på den gode måde. Gemalen og jeg tog det i stiv arm og kunne bagefter grine lidt af oplevelsen, men det var ret surrealistisk at være på en restaurant, hvor alle borde (der var 3 fyldte borde tæt på os) fik at vide mindst én gang undervejs, at den vin, drink eller ret, de ønskede, desværre ikke kunne skaffes den aften. Samtidig var tilbehøret lidt ubehjælpsomt, og portionerne lige lovlig store, og selvom tjenerne var venlige og høflige, så oplevede vi et par gange, at de kom tilbage til bordet, fordi de havde glemt, hvad vi havde bestilt.
Jeg har næsten kun gode spiseoplevelser, når vi er i byen – også når vi bruger Tipster – men denne gang svigtede heldet os. Jeg ender derfor på 2 stjerner til Spise/Bar 15, og de skyldes først og fremmest de gode pommes frites samt den glimrende drink til sidst.
Jeg har prøvet på en resturant i kbh, at få at vide at de ikke havde ingridienserne til en dark and stormy! Der lå en netto 50 meter der fra
Argh :O