Spidskålsvafler

Spidskålsvafler

I går serverede jeg spidskålsvafler til forret, da jeg havde besøg. Hver gang, jeg laver vafler, så kommer jeg til at tænke på alle Klidmosters sjove vaffelforsøg, og jeg er sikker på, at hun også har lavet en version på kål. Her tog jeg dog udgangspunkt i en spidskålstoast, jeg lavede sidste år – men i en mere simpel udgave, hvor jeg helt undlader hvedemel.

Vidste du i øvrigt, at vafler er glimrende til Stop Spild af Mad-retter? Sådan et spidskålshoved, der er begyndt at blive lidt blødt og kedeligt, kan nemlig sagtens fintsnittes og ryge i vaffeljernet. Jeg vil faktisk sige, at vaflerne bliver bedst, hvis kålhovedet har ligget i nogle dage og ikke længere er supersprødt.

Spidskålsvafler

3 stk.

120 g fintsnittet spidskål
2 æg
1 dl friskrevet parmesan eller pecorino
1 dl friskrevet cheddar
lidt salt og peber

Pisk æg, ost, salt og peber sammen. Kram den fintsnittede kål, så den bliver blødere, og vend den i æggemassen. Varm dit vaffeljern op. Fordel en tredjedel af spidskålsmassen på metalpladen, luk vaffeljernet sammen og lad det stege i 3-5 minutter. Tjek tidligst til det efter tre minutter, så du ikke risikerer, at vaflen går i stykker. Tag din vaffel af, når den er blevet meget gylden. Lav de andre spidskålsvafler på samme måde.

Du kan toppe dine spidskålsvafler med lige, hvad du lyster. Jeg valgte at kombinere mine med bagt hokkaido græskar samt en svampestuvning (lavet på svampe, fløde, salt og peber).

spidskålsvafler, kålvafler, vafler, vaffel, kålvaffel, vegetarvaffel, vegetar, spidskål, kål, æg, ost, parmesan,


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *