Smørrebrød med jordskokker

Smørrebrød med jordskokker

Nu er der også smørrebrød med jordskokker på bloggen! Jeg fik nemlig nogle jordskokker fra et familiemedlem for nylig, og de skulle da indgå i månedens smørrebrød-benspænd!

Nu lavede jeg dette smørrebrød sidste weekend, hvor jeg også kreerede sellerimad med bearnaise, og jeg var da stærkt fristet af at toppe jordskokkemaden med bearnaise. Meeen jeg måtte hellere variere lidt (selvom førnævnte kombination bestemt også kan noget!).

Så jeg endte med at smørstege jordskokkerne, dryppe dem med lidt citronsaft (for at give lidt syre) samt at toppe smørrebrødet med lidt mayonnaise og friske krydderurter fra haven (det er nok de sidste for i år). Du kan også sagtens bruge en krydret mayonnaise. Jeg overvejede kort at bruge chilimayo, men jeg var bange for, at smagen ville blive for dominerende i forhold til jordskokkerne. De lækre rodfrugter kan dog sagtens bruge et vis modspil, da de får en ret sød smag, når de er stegt. Derfor bør du også huske at dryppe dem med citronsaft.

Smørrebrød med jordskokker

1 person

et stykke rugbrød
70-100 g friske jordskokker
smør til stegning
lidt citronsaft
salt og peber
mayonnaise
friske krydderurter

Skrub jordskokkerne grundigt. Skræl dem med en urtekniv. De behøver ikke at være perfekt skrællede (synes jeg), men det er op til dig. Gem et stykke på størrelse med en lille valnød og skær resten i mellemstore/mundrette stykker.

Smelt en klat smør på en pande og steg jordskokkestykkerne ved mediumvarme. Vend dem med jævne mellemrum. Når de er møre – og har fået lidt skorpe – smager du dem til med salt og peber og tager så panden af varmen.

Smør lidt mayonnaise på et stykke rugbrød og top det med de stegte jordskokker. Dryp med citronsaft og fordel lidt mayonnaise ud over jordskokkerne. Skær det sidste stykke frisk jordskok i bittesmå tern og drys dem over maden. Slut af med at pynte med friske krydderurter.

Servér gerne dit smørrebrød med jordskokker, mens det stadig er lunt.

Note: Det var et rigtig godt eksperiment! Jeg syntes heldigvis ikke, at jordskokkerne manglede en creme til at binde dem sammen (ligesom traditionelle pålægssalater), for så tror jeg også, at smørrebrødet for en for fed smag.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *