Sesamkarameller
Jeg fik lidt inspiration til slik-benspændet, da jeg var til frisøren for nylig, for her faldt jeg over en opskrift på sesamkarameller i et af bladene. Det lød så spændende og anderledes, at det måtte jeg prøve. Jeg skiftede dog pistacienødderne ud med peanuts (det gør dem også lidt billigere at lave).
Sesamkarameller
24-30 stk.
220 g honning
150 g tahin
1 dl saltede peanuts, hakkede
rapsolie
1-2 spsk sesamfrø
Hæld honningen i en lille gryde og varm det op til 115 grader. Tag det af komfuret. Varm tahin op i en anden gryde, til det bliver blødt og rør så honningen i. Rør derefter nødderne i og varm det op ved lav varme i 5-6 minutter. Smør en lille form (10 x 18 cm) med lidt rapsolie og læg bagepapir i bunden. Fordel den varme masse i formen og tryk det forsigtigt fladt med en spatel eller lignende. Slut af med at drysse sesamfrø over og tryk dem ned i karamelmassen. Stil formen i køleskabet til næste dag.
Skær dine sesamkarameller ud i den størrelse, du ønsker, og servér dem.
Note: Disse sesamkarameller har en dyb og tydelig smag af både sesam og peanuts. De er faste og seje og smager skønt – men er nok mest til voksne på grund af den dybe smag.