Sagafjord i Roskilde
Sommerferien lakker mod enden – i hvert fald for mit vedkommende – men jeg synes, jeg har nået mange hyggelige ting i min ferie. Gemalen og jeg nåede blandt andet at tage med Sagafjord sammen med svigerforældrene en aften, hvor solen heldigvis kiggede frem fra skyerne.
Sagafjord er en restaurantbåd, der holder til i Roskilde havn. Båden er nærmest en institution i sig selv og er kendt i hele Roskilde, selvom det ikke er alle, der har sejlet med den. Jeg har sejlet med den en del gange, mens jeg gik i gymnasiet og på universitetet, men ikke siden da. Det skyldes først og fremmest, at det ikke ligefrem var på grund af maden, at man (læs: jeg) tog med Sagafjord, for retterne var alt for fede og uinspirerende.
Men men… i foråret læste jeg så, at Cofoco havde overtaget restaurantdriften på Sagafjord, og så blev jeg pludselig interesseret i at tage med båden igen – især da jeg fandt ud af, at gemalen (der altid har boet i Roskilde), aldrig har sejlet med Sagafjord! Vi besluttede os derfor for, at det skulle være et sommerferieprojekt, og vi lokkede svigerforældrene med.
Sagafjord sejler flere gange om dagen og kan byde på både en frokost-, eftermiddags- og aftensejltur. Hvilke tidspunkter afhænger af hvilken dag, det er, så tjek på hjemmesiden, hvornår den sejler.
Selve sejlturen koster 125 kr og kræver, at du også køber mad på båden. Maden er dog i samme prisleje som resten af Cofocos restauranter, så en tre retters menu, som vi valgte, kostede 250 kr.
Der serveres tre små forretter, som man deler to og to ved bordet. Vi fik en quiche lorraine-tærte med bacon, løg og cremefraiche, der blev serveret med en klat grov sennep. En tærte, der overraskede positivt og var fint afstemt. Senneppen måtte dog gerne have været lidt stærkere.
En lille skål med plukket andeconfit med salat, abrikos og valnød. Denne ret var kedelig – først og fremmest på grund af andeconfitten, der var kold og fattig på smag. Den havde jeg gerne været foruden.
… og sidst men ikke mindst krabbesalat med æble og selleri. En meget mild servering. Den var ok, men jeg ville nok have smagt den lidt mere til med citron.
Sammen med forretterne fik vi noget fnuglet og meget lækkert focciabrød – haps!
Hovedretterne serveres også til min. to personer ad gangen, og her delte jeg ovenstående fiskegryde med min svigerfar. En solid ret med torsk, laks og jomfruhummer i en kraftig tomat-safransauce og toppet med dild, fennikel og mayonnaise.
Det var en virkelig skøn ret! Jeg tror, det er den bedste fiskegryde, jeg har smagt – godt krydret, masser af smag og perfekt balanceret.
Sådan så det ud på min tallerken. Hovedretterne blev serveret med en lillebitte skål kartoffelmos. Da jeg først så skålen, tænkte jeg, at den var alt for lille, men det var en temmelig kompakt kartoffelmos, og der var masser af mad i fiskegryden i sig selv, så jeg endte med kun at spise en enkelt skefuld, og vi kunne sikkert godt have bedt om mere mos, hvis vi havde ønsket det.
Sejlturen om aftenen er på tre timer, så der er også god tid til at kigge ud over vandet under middagen. Sagafjord har endda sat et lille skilt ved hvert bord, hvor hver sejlrute er indtegnet og beskrevet.
Så nåede vi til desserterne. Ligesom ved forretterne var der tre forskellige, som man delte to og to. Den første var en smuk og enkel panna cotta med hindbær og knas. Mild, lækker og lige i skabet.
Næste dessert var en saftig mandelkage med dulce de leche, blåbær samt praliné. En ganske glimrende servering, selvom jeg normalt ikke er så vild med mandelkager. Denne var dog tilpas saftig og smagfuld, så den blev godkendt.
… og den sidste servering var denne hasselnøddeis med kakaoknas. Også en ganske fin dessert – enkel og med ren smag af hasselnød, der fik et lille twist af kakao.
Det er ret tydeligt, at Cofoco har stor erfaring med at sammensætte en velsmagende og velfungerende menu, hvor logistikken ikke fejler, selvom de skal varme, anrette og servere maden på en båd. Jeg ville have ændret lidt ved et par af forretterne, men resten af maden var lige, som den skulle være. Betjeningen kunne dog godt have været lidt skarpere i forhold til, at restauranten ikke var fyldt op denne aften.
Er du i Roskilde-området og vil have en lidt anderledes restaurantoplevelse, så prøv at tage med Sagafjord. Det er en hyggelig oplevelse – maden er god, klassisk Cofocomad, og den er kombineret med en smuk sejltur. Det har helt sikkert været en fordel for Sagafjord, at Cofoco har overtaget driften af restauranten på båden.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til Sagafjord.
Fin anmeldelse, som jeg generelt er meget enig i. Vi var dog så uheldige, at der ikke var nok bookinger den dag vi havde besluttet os for at prøve Sagafjord – med det resultat, at båden blev liggende i havnen :-).
Man kan stadig komme ind og spise, men de sejler tilsyneladende kun hvis der kommer mindst 35 personer. Den aften vi kom var der kun ét bord udover os – dvs. 4 personer i alt.
Som “erstatning” har jeg udset mig deres kagebuffet, som jeg planlægger at prøve af på et tidspunkt :-).
Øv, hvor ærgerligt! Jeg har ikke selv oplevet det, men ja – det er en ‘risiko’ ved Sagafjord.
Sig endelig til, hvis kagebuffeten er værd at prøve 🙂