Rødbederelish med peberrod og æbler

Rødbederelish med peberrod og æbler

Sidste weekend var vi atter til julefrokost, og her skulle vi blandt andet medbringe små frikadeller. Jeg tænkte, det også ville være rart med lidt tilbehør til, så jeg lavede denne rødbederelish med peberrod og æbler. Jeg havde dog lige glemt, hvor stærk peberrod er, når man river den på et rivejern, så der blev fældet et par tårer undervejs!!

Rødbederelish har godt af at trække et par timer, inden den serveres, men det vil også gøre den mindre stærk. Foretrækker du en stærk rødbederelish, så lav den lige inden, den skal serveres, og brug siruppen til at smage dig frem til den styrke, du ønsker. Du kan selvfølgelig også bruge en mørk sirup i stedet for ølsirup, hvis du ikke har tid til at lave det.

Rødbederelish med peberrod og æbler

500 g rødbeder
et stykke frisk peberrod (den længde, som du kan købe i supermarkederne)
4-6 spsk ølsirup
1 stort æble
salt og peber

Kog rødbederne, indtil de er møre. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over dem. Tag gummihandsker på (med mindre du gerne vil have pink hænder bagefter) og pil skrællen af rødbederne. Riv rødbederne på et groft rivejern og hæld dem i en skål. Riv peberroden på et fint rivejern – vær forberedt på at tude lidt undervejs, med mindre du har kontaktlinser på – og vend peberroden i rødbederne. Smag til med sirup – vær opmærksom på, at noget af peberrodens styrke forsvinder efter et par timer, så den må godt være rimelig kraftig, når du rører den sammen. Smag din rødbederelish til med salt og peber. Fjern kernehuset fra æblet og skær æblet i små tern. Vend æbleternene forsigtigt i din rødbederelish og stil den på køl i et par timer.

Note: Rødbederelish er god og og ret kraftig, når den lige er lavet. Efter et par timer bliver den mere mild og rund i smagen. Glimrende tilbehør til kødretter i julen.



2 thoughts on “Rødbederelish med peberrod og æbler”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *