Restaurant Hummer
Nu hvor sommeren bliver fattig på udenlandske turister i Nyhavn, så er det til gengæld en oplagt chance for os andre til at kigge forbi, og derfor spiste vi hos Restaurant Hummer tidligere på ugen. Jeg har flere gange hørt godt om restauranten, så nu skulle det endelig være.
Restaurant Hummer har to menuer – en på tre retter til 375 kr. og en på fem retter til 475 kr. Vi syntes, at den til tre retter lød mest fristende men kunne dog heller ikke stå for et par af snackserveringerne, så dem bestilte vi også.
Vi delte to snacks – en omgang tynde, sprødet hummerchips drysset med tomatstøv og serveret med friskost samt en skål med oliven og syltede grønne ferskner (ja, de er på størrelse med oliven). Især chipsene imponerede med den fine, milde smag af hummer samt den fantastiske sprødhed.
Efter snacks kom der kuvertbrød på bordet – i dette tilfælde kombineret med smør, der var toppet med ristede solsikkekerner. Det var lidt svært at holde fingrene fra.
Så var det tid til forret. Den grønne servering bestod af saltet helleflynder, agurkestykker, peberrods-mayonnaise samt grillet citron-vinaigrette. En dejlig forårsgrøn ret, der var frisk og mild. Måske endda en anelse for mild – restauranten måtte godt have skruet en lille smule op for intensiteten i smagen. Men ganske delikat.
Jeg fik et glas hvidvin til. Navnet fik jeg desværre ikke fat på, men den havde en virkelig lækker og lidt ‘fed’ duft med blomsternoter. Smagen var lidt mere mildere og har en behagelig friskhed over sig.
Vi blev i de grønne nuancer i hovedretten. Den bestod af stegt torsk, courgette i forskellige udskæringer, , syltede stikkelsbær samt muslingesauce. Fisken var perfekt tilberedt og havde den helt rigtige fasthed, og så var den stegt i rigeligt smør. Kombinationen med den milde courgette, den lidt fede muslingesauce samt de syrlige stikkelsbær var spændende og godt tænkt.
Også her fik jeg et glas hvidvin til – denne gang en vin, der duftede overraskende meget som en æblecider (altså en rigtig cider – ikke det der søde pjask man kan få i supermarkederne). Vinen fungerede godt sammen med retten men var i sig selv ikke nær så spændende som den foregående vin.
Efter en passende pause nåede vi til aftenens sidste ret. Desserten bestod af en rabarbersorbet, der var kombineret med ‘maltjord’, friske jordbær og en fløde lavet på tonkabønne. Sidstnævnte var en ret spændende smagsoplevelse, og det er faktisk lidt svært at beskrive, hvad tonkabønne egentlig smager som – andet end lidt parfumeret (jeg tror faktisk, jeg har stødt på det i en håndcreme for et par år siden) men også tilpas mild til, at det passer sammen med rabarber og jordbær. En dejlig sommerret – dog måske med lidt for meget ‘maltjord’ til.
Til desserten var aftenens bedste vin – en ret interessant og anderledes dessertvin lavet på 80% cognac og 20% hvidvin! Det gør den frisk, men du får samtidig også den fadlagrede sødme – uden at dessertvinen dog bliver for tung og klistret. Absolut en af de bedste dessertvine, jeg har smagt.
Servicen var rigtig god hos Restaurant Hummer. Venlige og smilende tjenere med et glimt i øjet, der var gode til at forklare, når vi spurgte ind til maden.
Vi havde en skøn oplevelse hos Restaurant Hummer. Maden var skøn og vinen mindst lige så god – i det hele taget var matchet mellem mad og vin rigtig, rigtig fin. Det eneste, der trækker lidt ned, er at forretten godt måtte have haft lidt mere smag, og desserten blev en anelse tør, da der var lige lovlig megen ‘maltjord’ i forhold til tonkabønnefløde.
Jeg ender på fem funklende stjerner til Restaurant Hummer.
Det lyder meget lækkert, og hvor er I gode til at komme ud og opleve nye spisesteder 🙂
Mange tak! Ja, det var en rigtig god oplevelse – håber at de får godt med gæster i løbet af sommeren 🙂