Restaurant Frank
I sidste måned spiste vi på Restaurant Frank, der ligger tæt på Kongens Nytorv i København. Stedet har fået ret gode anmeldelser de seneste par år, så det var et oplagt valg, da jeg gerne ville spise ude på min fødselsdag. Desværre blev billederne ikke så gode, da jeg ikke havde de bedste lysforhold, så de yder ikke maden fuld retfærdighed.
Restaurant Frank har et a la carte menukort, men det giver mest mening at vælge deres syv retters servering til 565 kr, hvor du får prøvet lidt af hvert. Retterne er dog ikke voldsomt store, men det passede fint til vores appetit den aften. Jeg tog desuden vinmenuen med fem glas til.
De første tre retter var snacks, og det var lidt ærgerligt ved den første, for det var nok min yndlingsret den aften. Den bestod af grillet blæksprutte på et lille stykke naanbrød med kartoffelaioli, og jeg elsker grillet blæksprutte! Større portion tak 🙂
Den næste servering var østers mignonettesauce lavet på grape. Jeg er blevet mere og mere fan af østers med citrussauce til – det friske pift kan altså noget (hvilket du også kan se i mit indlæg om Fasangården).
Den sidste af de tre hapsere var coppa – en italiensk delikatesse lavet på tørret svinenakkefilet. Meget fin og nuanceret i smagen.
Nu gik vi fra hapser-størrelse til retter, der fyldte lidt mere på tallerkenen. Første ret var en ret funky kombination af tun, tørret tomat, sort hvidløg og blodappelsin. Ikke en sammensætning, jeg er stødt på før, men den fungerede overraskende godt!
Næste servering var knapt så vild. Her var et stykke kuller kombineret med miso, fennikel, saftig pak choi samt en delikat muslingesauce. Det var lidt svært at se, da retten ‘puttede sig’ under kålen, men det var en fin og gennemtænkt ret uden så megen pjat.
Selve hovedretten var dog lidt sjov. Det er i hvert fald ikke så tit, at man støder på kokossauce til grillet svinekød, men det var ikke desto mindre det, der var på vores tallerken – sammen med vintergrønt og charmoula, der er lavet på friske krydderurter. En interessant måde at give vinterretten et frisk og nærmest sommerligt skær.
Vi sluttede aftenen af med en chokoladesorbet, der var kombineret med banan, amontillado og malt. Udmærket dessert, selvom jeg ikke er så vild med banan i desserter.
Og så var det alligevel ikke helt slut, for jeg nuppede også en cappuccino, hvor der fulgte et par søde hapsere med til.
Maden var spændende og velsmagende, men helhedsindtrykket var en smule rodet – jeg syntes, at serveringerne stak i ret forskellige retninger.
Betjeningen var underholdende. Den ene tjener kørte en virkelig underspillet og tør stil, som vi godt kunne lide. Så snart man spurgte ind til vinene, snakkede han løs – men kun hvis man spurgte! Den anden tjener var til gengæld ret imødekommende og lige til, så de var en god kombination.
Jeg ender på fem stjerner til Restaurant Frank, hvor det især var betjeningen, der gav det sidste nøk opad.
Ren nysgerrighed, hvorfor er du ikke vild med banan som dessert? Personligt er jeg ikke gild med den som frugt, da jeg finder den for “tung” og ofte for unuanceret sød, men fx en banoffie pie eller banankage med is er fin dessert, lige som vi har en familie joke om, at der er plads til en bananasplit (længere historie).
For mig er banan et mellemmåltid eller som topping på yoghurt. Jeg synes, at banankage er en af de kedeligste kager, der findes, og banan gør – i mine øjne – sjældent noget godt for en dessert. Hvis en banan bliver meget moden, plejer jeg at fryse den ned og bruge den i smoothies 🙂