Restaurant Fasangården
I sidste måned havde gemalen fødselsdag, og det mente jeg var en glimrende anledning til at spise på restaurant Fasangården. Jeg har fået den anbefalet af flere, og selvom det måske havde været oplagt at vente til sommer med at spise der, så blev det altså nu. For Fasangården ligger i den smukke Frederiksberg Have, så jeg kan levende forestille mig, hvor skønt det kan være, når træerne står i fuldt flor. Nu blev det i stedet en hyggelig aften indenfor.
Vi valgte den menuen til 595 kr, der består af tre snacks og fire retter. Jeg snuppede vinmenuen til, mens gemalen nød et enkelt glas vin. Og der gik ikke mange øjeblikke, før vi var i gang.
Første servering var smørstegt brød med cremet kyllingelevermousse samt løg til. En ret tydelig leversmag men bestemt en dejlig hapser.
Den næste servering var de fineste små gougeres, der var kombineret med karsecreme og havgus. Meget indbydende og velsmagende.
Aftenens tredje ret var en virkelig smuk fiskeret, der bestod af ceviche lavet på sandart og kombineret med tynde skiver glaskål, syltede beder, blodappelsin samt andre citrusfrugter. En frisk og lækker ret, som emmede af sommerstemning. Jeg følte mig et øjeblik hensat til en ferie sydpå.
Så var det indledende heat ovre – så at sige. Der kom surdejsbrød på bordet, hvor smørret var rørt med birkesolie, og det smagte skønt.
Den næste ret bestod af havreblinis, der var toppet med taskekrabbe, limemayo og thai koriander. Den friske og milde ret var godt udtænkt, hvor limen og korianderen gav et frisk pift uden at overdøve det milde krabbekød.
Vi kom dog hurtigt over i en hel anden boldgade. Den følgende ret bestod nemlig af dådyrtatar med sichuan-/sesamvinaigrette, munkeskæg-urten samt cashewnødder. Ret usædvanlig kombination. Det var en forholdsvis våd tatar, men den var krydret godt.
Selve hovedretten virkede ret enkel i forhold til de tidligere serveringer. Her fik vi farseret kylling med radicchio, trøffe, sellericreme samt drueagurker. En glimrende ret som dog virkede lidt anonym sammenlignet med resten af menuen.
Vi blev spurgt, om vi ville tilkøbe have osteservering, og da vi hørte, hvad den bestod af, takkede vi ja. Her fik vi atter smørstegt brød, der her var toppet med kvæde, havgus samt en sauce lavet på Vin Jaune.
Aftenens sidste ret var en ret funky servering. Her var en is lavet på brunet smør kombineret med blodappelsin, hybenrosesirup samt dekonstruerede Oreos på toppen.
Maden var velsmagende, og mange af retterne bestod af nogle ret spændende og usædvanlige kombinationer. Vinene passede generelt fint til men gjorde dog ikke det store indtryk.
Vi fik en ok men lidt afdæmpet betjening. Vi var dog lidt farvede af, at vi tidligere på måneden havde været på VAGO, hvor tjenerne var virkelig søde og ekstroverte, og det havde vi gerne set lidt mere af på Fasangården.
Jeg ender med fem stjerner til Fasangården.
Sikke fine nogle retter; der lyder virkelig til at være nogle spændende smage i blandt, helt uden det er for søgt. Man bliver helt sulten.
Det var helt klart en dejlig spiseoplevelse. Får helt lyst til at se, hvad de kan finde på at servere om sommeren 🙂