Restaurant Bæst

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnRestaurant Bæst har stået på min ‘to-do-liste’ i lang tid. Meget lang tid – faktisk pinligt lang tid! Men tidligere på måneden fik gemalen og jeg endelig gjort noget ved sagen og tog forbi Nørrebro en lun sensommeraften.

Bæst fokuserer på økologi, og faktisk er hele menukortet baseret på økologiske råvarer. Det er dedikation, og det kan jeg virkelig godt lide.

Vi ville gerne prøve flere forskellige retter men fravalgte dog de to menuer, hvor restauranten selv sammensætter en række mindre retter til gæsterne. I stedet besluttede vi os for at dele en charcuterie-anretning samt en ost, ligesom vi også delte to pizzaer.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnJeg snuppede en negroni til. Jeg blev dog nødt til at spæde den lidt op med vand, da den var meget sprittet – noget jeg ellers aldrig oplever i Danmark, hvor restauranterne normalt laver (lidt for) milde drinks. Men denne negroni var desværre alt for sprittet i smagen. Det hjalp heldigvis en del, da der kom lidt vand i.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnGemalen og jeg delte en ciccioli af confiteret Hindsholmgris – dvs. en ret fed og cremet svinekødsret, hvor vi fik brød til. Den kunne godt have brugt lidt salt men var ellers ganske fin – en god fylde og en lækker blød konsistens.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDerefter delte vi en portion mozzarella. Bæst er blevet ret kendte på, at de laver deres egen mozzarella, så det var jo et must at prøve den. Konsistensen var meget fin, men osten var dog noget mere syrlig end en traditionel bøffel-mozzarella. Det skyldes nok, at restaurantens mozzarella laves på mælk fra Jerseykøer, og det giver naturligvis en anden smag. Men meget spændende og lækkert.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnSå var det tid til pizzaerne, og her var jeg meget spændt på, hvad Bæst kunne præstere. Der er efterhånden kommet en del gode pizzasteder i København, så jeg glædede mig til at smage Bæsts fortolkning af den italienske klassiker.

Vi havde valgt to ret forskellige pizzaer. Den første var med tomat, hjemmelavet ricotta, aubergine og tørret oliven. En ret mild og behagelig pizza. Jeg var vild med bunden, som var blød og saftig uden at blive for tung og brød-agtig. Meget lækker og velsmagende. For mig er det ikke afgørende, at en pizzabund er supersprød men at den har en fantastisk smag, og det havde denne her helt sikkert.

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnDen anden pizza var til gengæld ret krydret. Den var med tomat, ‘nduja, pecorino samt rucola. Igen en rigtig lækker pizza, men er du ikke så god til stærk mad, så er denne her ikke noget for dig. Jeg syntes i hvert fald, at den fik bygget noget varme op 🙂

Restaurant Bæst, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i KøbenhavnVi var ret mætte, men vi besluttede os for at sidde lidt, så vi kunne samle appetit til en portion tiramisu. Vi elsker begge den italienske dessert, og jeg ville godt se, hvordan restauranten klarede sig på dessertfronten.

Og lad os bare sige, at desserter kan Bæst godt finde ud af at lave. Deres tiramisu var lige, som den skulle være – fnuglet, cremet og engleblid samt den helt rigtige balance mellem den fede mascarponecreme, kakaoen, alkoholen og kaffen. Mmmm!

Der var dog også et par punkter, hvor Bæst klarede sig knapt så godt. Betjeningen var ikke særlig opmærksom eller nærværende, og der var også et par gange, hvor vi måtte vente ret lang tid. Derudover burde restauranten virkelig få udskiftet deres tallerkner, for to af serveringerne blev serveret på tallerkner, hvor der var slået et stort stykke af kanten. Det så ærlig talt ikke særlig professionelt ud.

Vil du have en god og saftig pizza, så er Bæst bestemt værd at besøge. Der var dog også en række punkter, hvor de kan blive bedre, og derfor ender jeg på fire stjerner til Bæst.

skadet tallerken



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *