Rabarbermousse
Rabarbersæsonen er over os, og i år har jeg kastet mig over rabarbermousse. Jeg har lavet mange skønne retter med rabarber gennem årene, men rabarbermousse er jeg først nået til nu.
Jeg sorterede en bunke små opskrifthæfter og løsblade fra gamle magasiner (bare indrøm det, sådan en bunke har du helt sikkert også), og her faldt jeg over en opskrift på rabarbermousse, jeg gerne ville lave. Jeg studsede lidt, da jeg så mængdeangivelserne, for det var ret store portioner, så der skalerede jeg en del ned. Portionerne var åbenbart generelt lidt større i 1987. Du er selvfølgelig velkommen til at lave lige så store portioner, som du har lyst 🙂
Jeg undlod appelsinjuice men tilsatte lidt vaniljepulver.
Rabarbermousse
3 personer
150 g rabarber, rensede og skåret i stykker – brug gerne de tynde røde jorbærdrabarber
175 g jordbær
1 dl rørsukker
½ dl vand
1 tsk vaniljepulver
2 blade husblas
1½ dl fløde
Put husblas i iskoldt vand i ca. 10 minutter.
Hæld jordbær, rabarber, rørsukker og vand i en gryde og varm det op. Lad det simre i nogle minutter, indtil rabarber og jordbær er møre. Rør vaniljepulver i. Mos eventuelle bær, så du får en mere homogen masse (du kan også blende den, men jeg godt lide, at der er lidt struktur tilbage). Hæld vandet fra husblassen og rør den i den varme bærgrød. Lad det køle af, indtil det når stuetemperatur. Pisk fløden til en rimelig kompakt flødeskum og vend bærgrøden i den. Fordel din rabarbermousse i portionsglas og stil dem på køl i et par timer.
Pynt gerne din rabarbermousse inden servering – for eksempel med tørrede rabarberblade eller skiver af friske jordbær.
Note: Denne rabarbermousse har en frisk syrlighed fra rabarberne og en dejlig sødme fra jordbærrene. Hvis du er til meget søde mousser, er en jordbærmoussekage nok mere end dig, men kan du godt lide den lette syrlighed fra rabarberne, så prøv denne dessert.