Portvinskylling
I weekenden udsatte jeg mine gæster for portvinskylling – hvilket selvfølgelig er kylling tilberedt i portvin. Jeg havde fået ideen fra et gammelt opskriftkort (den slags, man kunne samle på tilbage i 70’erne), men jeg syntes, at den var alt for omstændig, så jeg improviserede.
Portvinskylling
ca. 6 personer
1 kylling, ca. 1,3 kg
5 dl portvin
1½-2 dl hvedemel
smør til stegning
salt og peber
Del kyllingen i 8-10 dele og læg dem i en stor frysepose. Hæld to dl portvin i og sørg for at fordele det godt, så hele kyllingen marineres. Læg posen i køleskabet i 5-6 timer.
Hæld hvedemelet i en lav skål og rør salt og peber i. Vend halvdelen af kyllingestykkerne i mel. Smelt en gavmild klat smør i en dyb, bred pande og brun kyllingestykkerne på begge sider. Tag dem op og giv resten af kyllingestykkerne samme behandling. Læg alle kyllingestykkerne i panden. Tilsæt to dl portvin og læg låg på. Skru ned for blusset og lad kyllingen simre i 30-40 minutter, indtil den er mør. Sørg for at vende kyllingestykkerne et par gange undervejs og tilsæt evt. en dl portvin mere.
Servér din portvinskylling med kogte grønne bønner, kartoffelrösti samt svampestuvning.
Note: Sådan en portvinskylling smelter altså på tungen! Den var meget mør og havde et fint sødt touch fra portvinen. Du kan naturligvis lave en fin sauce ud af den sidste væde i panden ved at varme det op med en melbolle (smør og mel blandet sammen og formet som en kugle), som du rører i og derefter tilsætter mere væde i form af bouillon, portvin og/eller fløde.