Pasta med pistou

Pasta med pistou

Pasta med pistou er en simpel pastaret fra Provence, som jeg selvfølgelig bliver nødt til at lave i forbindelse med månedens benspænd.

Pistou kan med lidt god vilje kaldes den franske udgave af pesto, men den indeholder dog ikke pinjekerner. Det er i øvrigt en ret, der minder mig om en skøn, skøn spiseoplevelse på restauranten af samme navn i Nice.

Det var igen en ret, jeg havde læst om i kogebogen ‘Et bord i Provence’. Og det er en ret simpel ret, der egner sig til en travl hverdag. Du skal nemlig blot lave selve basilikumcremen og så vende den i bred pasta. Det er nok primært pappardelle, der tænkes på, men jeg havde noget tørret pasta på lager, der også kunne bruges.

Pasta med pistou

3 personer

Pistou:
et bundt frisk basilikum
2 fed hvidløg
3 spsk fintrevet parmesan
4 spsk olivenolie
1-2 spsk creme fraiche eller fløde
salt

Derudover:
200-250 g bred pasta

Hak basilikummen groft og hæld den i en stor morter eller en bred skål. Knus basilikummen med en støder sammen med hvidløg. parmesan og olivenolie, indtil du får en nogenlunde ensartet masse.

Kog pastaen i letsaltet vand, indtil den er kogt men stadig har lidt bid. Hæld vandet fra og vend pastaen i pistou samt creme fraiche eller fløde. Smag til med salt og peber.

Servér din pasta med pistou med det samme – gerne med en grøn salat i en skål ved siden af.

Note: Denne simple ret kræver selvfølgelig gode råvarer, men så smager den også af sommer! En dejlig enkel ret, som ikke kræver så megen tid i køkkenet.

Jeg kan i øvrigt tilføje, at i visse dele af Provence bliver osten erstattet af tomater. Den version har jeg dog ikke prøvet endnu, men mon ikke jeg skal det på et tidspunkt.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *