Morgenmadshotdog
I anledning af månedens pølse-benspænd har jeg selvfølgelig også lavet en morgenmadshotdog! Det ligger jo meget godt i tråd med den morgenmadsburger og den morgenmadspizza, jeg tidligere har lavet… 😉
Ideen opstod, da gemalen købte nogle økologiske brioche-hotdogbrød i julen men ikke nåede at bruge dem. De røg i fryseren, og så fiskede jeg dem frem her til morgen og legede med æg, pølser og svampe. Resultatet blev en mild og lækker morgenmadshotdog.
Morgenmadshotdog
4 stk.
4 brioche-hotdogbrød eller hjemmebagte hotdogbrød
tyndtskårede pølse – jeg brugte en mild italiensk salami
ketchup
4 æg
1 dl fløde
ca. 1 dl fintrevet hård ost
salt og peber
60-80 g friske svampe, skåret i tynde skiver
smør
Smelt smør på en pande. Pisk æg, fløde, ost samt salt og peber sammen og hæld det på panden. Steg røræggene langsomt – det skal blive fast men uden stegeflader. Steg derefter svampene i smør og smag til med salt og peber.
Lav to skrå snit i hvert hotdogbrød, så du kan fjerne en kile brød. På den måde er der plads til mere fyld. Smør hvert brød med et godt lag ketchup og læg derefter pølseskiver. Top dem med et godt lag røræg og pynt til sidst med svampe.
Note: Sådan en morgenmadshotdog er nu en festlig anretning! Dette er en mild udgave, men du kan selvfølgelig sagtens spice den lidt op med chiliketchup, lidt cayennepeber i røræggene eller hælde lidt chilisauce ud over den til sidst.
Sjov ide 😀
Tak 😀