Mælkechokoladeis
Kan I klare en is-opskrift mere? Det håber jeg, for her kommer fjerde og sidste is, vi havde med til vennekomsammen sidste weekend!
Denne syndige sag af en mælkechokoladeis fandt jeg inspiration til hos Chocolat. Den oprindelige udgave er med mørk chokolade, men jeg havde lyst til at lave en mælkechokoladeis, da det er mere børnevenligt, og der var en del børn til arrangementet. Jeg kom – ved en banal regnefejl – til at putte ekstra sukker i opskriften. Smagen fejlede ikke noget, men jeg lagde mærke til, at konsistensen bliver mere karamel-agtig. Interessant. I nedenstående har jeg dog skrevet den mængde, du bør bruge.
Mælkechokoladeis
300 g god mælkechokolade – jeg brugte 200 g mælkechokolade fra Friis-Holm + 100 g fra Björnsted
2 dl fløde
2½ dl minimælk
1½-2 dl rørsukker
et lille knips salt
Hak chokoladen og hæld den i en tykbundet kasserolle sammen med fløde og sukker. Varm det langsomt op. Når chokoladen er smeltet, tager du kasserollen af komfuret og rører mælken i lidt efter lidt. Tilsæt et lille knips salt til sidst og stil derefter chokolademassen i køleskabet. Når den er kølet helt ned, kører du chokolademassen på en ismaskine. Servér din mælkechokoladeis med det samme eller frys den ned.
Note: Denne mælkechokoladeis er en superfyldig og sød is! Meget populær blandt både børn og voksne i selskabet og helt klart en is, jeg skal lave igen. Slurp!