Lun pastasalat med kylling og ærter
En pastasalat kan være utrolig kedelig – men den kan også være et rigtig frokostmåltid. I 80’erne, da jeg var barn, var der ofte pastasalat på buffetbordet til skolearrangementerne. Det var som regel en dødssyg udgave med pastaskruer, iceberg salat eller kinakål, tomater, dåsemajs, dåseærter og røde peberfrugttern. Ind imellem også med kød i – enten skinke eller kylling.
Jeg ville gerne lave en pastasalat i forbindelse med mit 80’er-benspænd, men jeg gad ikke at lave ovenstående udgave. Jeg kunne dog godt bruge visse elementer, så jeg kombinerede pasta med ærter, kylling og kinakål og fik en skøn lun frokostret.
Lun pastasalat med kylling og ærter
2 personer
150 g pasta – jeg brugte makaroni
ca. 250 g stegt, lunt kyllingekød
300 g frosne ærter
2 blade kinakål, skåret i tynde strimler
lidt olivenolie
salt og peber
Kog pastaen, så den lige akkurat er mør – den må godt have lidt bid. Hæld vandet fra og vend pastaen i lunkent vand, så den køler af (og ikke koger videre) men ikke bliver kold. Kog ærterne i et par minutter, indtil de er bløde. Hæld al vandet fra undtagen ½ dl. Hæld et par spsk olivenolie og blend ærterne til en lind mos. Tilsæt eventuelt lidt mere vand og smag til med salt og peber. Vend pastaen i ærtemosen sammen med kinåkålen. Anret din pastasalat på en tallerken og top den med kyllingekød.
Note: Dejlig sødmefuld pastasalat, som mætter temmelig godt. Er du normalt ikke til kinakål, så kan jeg berolige dig med, at den bliver overdøvet smagsmæssigt af ærterne. Til gengæld giver kålen en fin sprødhed og friskhed til retten.