Lammekølle med hvidløgskål og granatæble
Da vi havde gæster i går, mente jeg, at det var en glimrende anledning at servere lammekølle med hvidløgskål til. Sidstnævnte var et koncept, jeg udtænkte, da havde lyst til tzatziki men ikke køber agurker i vinterhalvåret, og samtidig havde brug for noget fyldig tilbehør til kødet. Og så blev hvidløgskål opfundet!
Det er ret simpel madlavning – det eneste, du skal være opmærksom på, er at kødet skal sættes over ca. tre timer inden, at I skal spise.
Langtidsstegt lammekølle
ca. 5 personer
en lammekølle
salt
cider eller øl til at hælde i fadet
Jeg brugte denne metode men i en lidt hurtigere udgave. Først finpudsede jeg køllen i forhold til fedt, gned derefter kødet med salt og lagde køllen i et ildfast fad, hvor jeg hældte cider i. Jeg dækkede kødet med stanniol og satte fadet i ovnen ved 180 grader. Her fik lammekøllen 2½ time, inden jeg fjernede stanniolen og gav kødet ca. 10 minutter ved 220 grader.
Hvidløgskål
ca. 3 personer
350 g fintsnittet hvidkål
2½ dl yoghurt naturel
4 fed hvidløg, pressede
1 tsk salt
saft fra ½ citron
Rør yoghurt og hvidløg sammen og smag til med salt og citronsaft. Kram kålen godt med fingrene, så den bliver lidt blødere og vend den godt i yoghurten. Stil din hvidløgskål i køleskabet en times tid.
Ved servering skærer du kødet af lammekøllen og serverer den sammen med hvidløgskål og granatæblekerner.
Note: Simpel men lækker mad. Lammekød og hvidløg går jo altid godt sammen, og med hvidløgskål får du nærmest en fyldig tzatziki, der mætter godt, så du ikke behøver at koge ris til retten. Granatæblekernerne er ikke kun til pynt – de giver også lidt sødme og saft til retten.
1 thought on “Lammekølle med hvidløgskål og granatæble”