Hjemmelavede røgede mandler
Tilbage til månedens benspænd. Her er en meget let opskrift på en af mine yndlingssnacks – saltede, røgede mandler. Inspirationen fik jeg fra en artikel i Politiken, som min svigermor gav mig for nylig, men jeg ændrede lidt ved blandingsforholdene, da jeg godt ville have de røgede mandler mere salte end den oprindelige opskrift.
Tag først en tykbundet gryde og hæld en spsk fint røgsmuld i bunden. Stil den på komfuret og skru helt op for varmen.
Hæld ca. 125-150 g mandler i en si. Sæt sien ned i gryden, når røgsmulden begynder at afgive røg, og sørg for at dække gryden til, så røgen ikke slipper ud. Lad det stå i ca. to minutter, inden du tager gryden af komfuret og løfter låget. Husk at tænde emhætten inden, så røgen kan komme ud af køkkenet hurtigst muligt!
Bland 1½ spsk salt i ½ dl vand grundigt og vend de røgede mandler i det. Hæld mandlerne i et ildfast fad og stil det i ovnen i 15-20 minutter ved 150 grader. Sørg for at vende de røgede mandler med jævne mellemrum, så de tørrer lige hurtigt og får nok salt.
Note: Dejlige saltede og røgede mandler, der er superlette at lave.
Det ser let ud og lyder nemt, så det må prøves 🙂
Testede dem på et par venner i dag, som sagde god for dem, så det kan du roligt gøre 🙂
Lyder lækkert, skulle der stå
Er det SÅ let??
Har smuld liggende, så det må jeg vist hellere prøve!
Hvis jeg vil tilsætte et krydderi, er det så der hvor du tilsætter salt tror du?
Tak for den opskrift!
Jeps! Jeg troede dårligt på det, da jeg hørte om det første gang (hvor gemalen fortalte om det i en anden sammenhæng), men jo – det virker. Så behøver man heller ikke så meget specialudstyr – praktisk 🙂
Det lyder vel nok lækkert – tak for en skøn idé, der må prøves her 🙂
Selv tak, det er perfekt som hyggesnack – og ‘mætter’ også en del på grund af den forholdsvis kraftige smag 🙂
Se det var sørme smaaaart!
Nemmerlig 😀