Friterede asparges med pocheret æg
Min sidste ret i juni måneds asparges- og rabarber-benspænd blev denne forret med friterede asparges kombineret med pocheret æg. En simpel forret, som jeg dryppede lidt balsamicoeddike over lige inden servering.
Da jeg skulle lave dejen til de friterede asparges, skelede jeg til min opskrift på friteret avokado (!), men undlod rasp og brugte i stedet mere mel. Der er nok dej til, at du lave forret til fire personer, men denne dag var der kun gemalen og jeg.
Friterede asparges
forret til 2 personer
6-8 grønne asparges
Tempuradej:
1 æggeblomme
1 dl iskoldt vand
4 spsk hvedemel
½ tsk salt
Derudover:
rapsolie til friturestegning
2 pocherede æg
lidt balsamicoeddike
Knæk foden af de grønne asparges og læg dem i et dybt smalt fad. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 4-5 minutter. Pisk æggeblommen til den er lys og luftig. Pisk vandet i lidt efter lidt og pisk dernæst hvedemel og salt i. Lad dine asparges dryppe af og vend dem derefter i dejen. Hæld olie på en lille pande, så det er min. 1 cm dyb, og varm olien op. Test om den er klar til stegning ved at lade en enkelt dråbe tempuradej dryppe ned i olien. Begynder det at syde omkring dejen, er olien klar. Læg dine asparges i olien og steg dem i få minutter, indtil de tager farve. Tag dem op af olien og læg dem på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt på.
Servér de friterede asparges med det samme – enten kombineret med sursød sauce, aiolí eller i dette tilfælde et pocheret æg og lidt balsamincoeddike.
Note: Kombinationen af friterede asparges og pocheret æg er skøn – de friterede asparges med den sprøde dej og den friske aspargessmag sammen med det fede bløde æg. Mmm!
Det ser lækkert ud. Den vil vist også være et hit til brunch.
Kh.
Anne-Marie
Ja, det er en god idé 🙂
Kæffi, hvor ser det bare lækkert ud! Elsker både æg og asparges.
Perfekt forret i så fald ♥