Friterede asparges med pocheret æg

Friterede asparges med pocheret æg

Min sidste ret i juni måneds asparges- og rabarber-benspænd blev denne forret med friterede asparges kombineret med pocheret æg. En simpel forret, som jeg dryppede lidt balsamicoeddike over lige inden servering.

Da jeg skulle lave dejen til de friterede asparges, skelede jeg til min opskrift på friteret avokado (!), men undlod rasp og brugte i stedet mere mel. Der er nok dej til, at du lave forret til fire personer, men denne dag var der kun gemalen og jeg.

Friterede asparges

forret til 2 personer

6-8 grønne asparges

Tempuradej:
1 æggeblomme
1 dl iskoldt vand
4 spsk hvedemel
½ tsk salt

Derudover:
rapsolie til friturestegning
2 pocherede æg
lidt balsamicoeddike

Knæk foden af de grønne asparges og læg dem i et dybt smalt fad. Overhæld dem med kogende vand og lad dem trække i 4-5 minutter. Pisk æggeblommen til den er lys og luftig. Pisk vandet i lidt efter lidt og pisk dernæst hvedemel og salt i. Lad dine asparges dryppe af og vend dem derefter i dejen. Hæld olie på en lille pande, så det er min. 1 cm dyb, og varm olien op. Test om den er klar til stegning ved at lade en enkelt dråbe tempuradej dryppe ned i olien. Begynder det at syde omkring dejen, er olien klar. Læg dine asparges i olien og steg dem i få minutter, indtil de tager farve. Tag dem op af olien og læg dem på et stykke køkkenrulle og drys lidt salt på.

Servér de friterede asparges med det samme – enten kombineret med sursød sauce, aiolí eller i dette tilfælde et pocheret æg og lidt balsamincoeddike.

Note: Kombinationen af friterede asparges og pocheret æg er skøn – de friterede asparges med den sprøde dej og den friske aspargessmag sammen med det fede bløde æg. Mmm!



4 thoughts on “Friterede asparges med pocheret æg”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *