Finske mandelstammer
Skal jeg ikke lige nuppe en omgang kager mere i anledning af det finske benspænd? Åhjo! Jeg er flere steder stødt på disse finske mandelstammer (pahkinaleivat), som er aflange småkager lavet på mandler, flormelis og æg. Meget simple men også meget lækre. I flere versioner pyntes de med farvet sukker eller krymmel, men det ville blive lidt for sødt til min smag, så jeg holdt mig til chokolade.
Jeg så en opskrift på Passion for Baking og justerede lidt på målene. Jeg blev lidt overrasket over, hvor brede mine i forhold til de billeder, der var i den oprindelige opskrift, men de smagte aldeles glimrende.
Mandelstammer
12-14 stk.
150 g fintblendede mandler
150 g flormelis
1 æggehvide
½ tsk vaniljepulver
Pynt:
Smeltet chokolade
Rør mandler, flormelis, vanilje og æggehvide sammen. Ælt det let, indtil dejen samler sig. Rul mandeldejen ud i lillefingertynde stængler (måske endda lidt tyndere) og skær dem ud i ca. 10 cm lange stykker. Læg dine mandelstammer på en bagepapirbeklædt bageplade og bag dem ved 160 grader i 10-12 minutter. Lad dem køle af, inden du pynter dem med smeltet chokolade.
Note: Sprøde, søde mandelstammer med rigtig fin mandelsmag. Er du til marcipan, vil du sandsynligvis også kunne lide denne form for bagværk.
Er en sucker for almen kransekage, de’ sikkert gode 😍.
Så vil du også kunne lide disse 🙂