Einspänner – wienerkaffe
Månedens første østrigske ret er faktisk en drik, for det er einspänner – eller wienerkaffe, som den også kaldes på dansk. Her bliver den dog oftere lavet i en sødere og mere cremet udgave.
Wienerkaffe er en kraftig kaffedrik lavet på espresso og godt med flødeskum. Du kan søde kaffen med lidt rørsukker eller mørk farin, ligesom du kan drysse lidt kakaopulver på som pynt.
Da kaffesmagen er meget dominerende, er det vigtigt, at du bruger en god kaffe.
Sådan laver du wienerkaffe:
Bryg en kraftig kaffe/espresso. Hæld ca. 1 dl i et tykt glas (der kan tåle høje temperaturer). Får du lavet kaffen for stærk til din smag, kan du fortynde den en smule med lidt kogende vand. Smag eventuelt til med rørsukker eller mørk farin.
Pisk ca. ½ dl fløde til blødt skum og fordel på overfladen af din wienerkaffe. Drys lidt kakaopulver på som pynt.
Wienerkaffe kan også laves i en kold udgave. Der sørger du naturligvis for at køle kaffen helt af i køleskabet, inden du bruger den til at blande kaffedrikken.
Vil du vide mere om de østrigske kaffetraditioner, så læs denne spændende artikel på Wikipedia.