Citronekstrakt
Ok, jeg indrømmer – jeg har snydt lidt. Jeg startede nemlig på denne ekstrakt tilbage i oktober, så jeg kunne nå at smage på den i denne måned. Citronekstrakten er inspireret af en appelsinekstrakt, som jeg så hos Heidis Verden, og da den skal trække 1-2 måneder, før den er klar, ja så måtte jeg tidligt i gang med den.
Citronekstrakt
revet skal fra 2 øko-citroner
½ dl kogende vand
1 dl vodka
Vask citroner, dup dem tørre og riv citronerne på et meget fint rivejern. Hæld den revne skal i et skoldet syltetøjsglas og hæld kogende vand og vodka over. Læg låg på glasset og stil det i køleskabet i 1-2 måneder. Sørg for at ryste det med jævne mellemrum – for eksempel hver morgen, når du skal spise morgenmad. Når ekstrakten har trukket i 1-2 måneder, hælder du den gennem en finmasket si. Den rene ekstrakt skal over i en ny, skoldet flaske og opbevares i et mørkt skab eller i køleskab.
Note: Ekstrakten virker ret kraftig, lige når du får den på tungen, men lynhurtigt slår den over i en dejlig, frisk citronsmag uden at være pivsur eller have en skarp eftersmag.
Og hvad skal jeg så bruge denne citronekstrakt til? Tja, jeg kan jo bruge den i kager eller desserter, men jeg pønser også på, om ikke den kan bruges til at give et frisk pift til en dressing – eller måske i en marinade? Har du et godt forslag?
Det minder mig om at jeg vist slet ikke har fået brugt mit appelsinekstrakt! Men godt at du så kunne få noget ud af det 🙂
Den ligner en citronsodavand – eller måske en lys appelsinjuice – pas på der ikke er nogen der tager fejl!
Haha, jeg tror ikke, at gemalen tør røre de små glas med alt muligt, jeg har stående i køleskabet – og så er han heller ikke så meget til sodavand 😉
Citronekstrakt har jeg ikke hørt om før, men det lyder meget spændende! Jeg tænker straks i citronspecier og citronpandekager 🙂
Gode ideer! De er skrevet bag øret 🙂
Udover diverse desserter og marinader tænker jeg på, at et skvæt citronekstrakt vil smage godt i en kop skoldhed te! Uhmmmm, elsker alt med citron :-)!
Hov ja! Det må jeg prøve 🙂