Chilisirup

Chilisirup

Chilier præger i den grad opskrifterne på bloggen for tiden, men det er jo ikke så mærkeligt, når jeg har valgt mexicansk mad som månedens benspænd. Denne opskrift på chilisirup er dog ikke mexicansk men et resultat af, at jeg har en hel del chilier på lager i øjeblikket – heriblandt den onde, onde habanero. Det er en af de stærkeste chilier, du kan købe herhjemme, og den skal du have respekt for. Det har jeg i hvert fald efter en grim oplevelse for nogle år siden, som medførte flere timers piveri efter at have fået chilisaften på både fingre og… i det ene øje. Ja, klassisk fejl.

Af samme grund vil jeg anbefale dig at iføre dig gummihandsker, når du snitter chilien, så du er på den sikre side.

Chilisirup

1 habanero-chili
3 dl vand
3 dl rørsukker
et lille knips salt

Fjern stilken fra chilien og hak resten. Hæld chilistykkerne – inkl. frø – i en lille kasserolle sammen med vand og sukker og varm det langsomt op. Lad det småsimre en times tid eller indtil din chilisirup har fået den konsistens, du ønsker. Husk, at den ofte bliver mere tyktflydende, når den er afkølet. Tilsæt lidt salt, rør godt rundt og hæld din chilisirup på skoldede glas. Opbevar den på køl og brug den til funky ting såsom at hælde over en lækker chokoladekage.

Note: Kombinationen af det søde og det stærke fungerer fint i denne chilisirup, og den vil være sjov at bruge i desserter – og måske også i drinks?



11 thoughts on “Chilisirup”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *