Brigadeiros – karameltrøfler

Brigadeiros – karameltrøfler

Den sidste fødselsdagsret bliver de brasilianske brigadeiros. Og hvad er så det? Jamen det er en slags karameltrøfler lavet på kondenseret mælk, kakaopulver og smør, der er trillet i krymmel. En af mine brasilianske venner har anbefalet dem, og da jeg så, hvad de bestod af, så kunne jeg jo ikke dy mig.

De består af meget få ingredienser, men jeg kunne ikke dy mig og tilsatte lidt salt. Bare en smule for det passer så godt til karamel og chokolade. Jeg har set flere opskrifter, hvor man varmer den kondenserede mælk op i en gryde sammen med smør og kakaopulver, og så skal det koge et stykke tid, inden massen er færdig. Jeg valgte dog at koge den kondenserede mælk til karamel (så er det lettere at gemme noget af det til et andet madprojekt) et par dage før. Så skulle jeg blot opvarme karamellen (dulce de leche) sammen med smør, salt og kakaopulver, indtil smørret var smeltet, inden jeg afkølede det.

Brigadeiros – karameltrøfler

24-26 karameltrøfler

1 dåse kondenseret mælk
1 spsk smør
et lille knips salt
½ dl kakaopulver
lidt rapsolie
2½-3 dl brun krymmel

Sæt dåsen med kondenseret mælk i en gryde fyldt med vand og lad det koge i tre timer ved lav varme med låg på. Hæld derefter vandet fra og lad dåsen afkøle. Når dåsen er kold, putter du karamelmassen over i en kasserolle sammen med smør, salt og kakaopulver. Varm det langsomt op, indtil smørret er smeltet. Rør godt rundt. Hæld karamelmassen på en tallerken, der er smurt med lidt rapsolie, og sæt tallerkenen i køleskabet i mindst en time og gerne mere.

Hæld krymmel i en lille skål. Fordel lidt rapsolie på dine håndflader, inden du former små kugler af karamelmassen, som du triller i krymmelen. Vær obs på, at karamelmassen kan være ret blød, så arbejd forsigtigt med den. Sæt dine brigadeiros i hver deres lille papirform. Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, indtil du skal spise dem.

Note: Som du nok har gættet, så smager disse brigadeiros syndigt godt! De mætter også en del.



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *