BBQ lam i øl
Ideen til BBQ lam opstod, da jeg fandt nogle ukurante lammestykker i fryseren. Dem fik vi, da vi købte et friskslagtet lam tilbage i november måned, og jeg vidste ikke helt, hvad jeg skulle med de to kødstykker, der mindede om en blanding mellem lammeribben og lammeslag. Der var en del kød på, men også noget fedt og sener, som var svære at skære fra, så jeg tænkte, at kødstykkerne ville være gode til en langtidstilberedt ret, hvor kødet blev mørt og let at skille fra fedt og sener. Hvis jeg nu kogte kødet mørt i øl og derefter gav det noget BBQ-sauce? Hvis jeg havde haft lidt mere energi den dag, var kødet endt på grillen og ikke i ovnen, men eftersom jeg brugte det meste af dagen med at vandre i det gode vejr (ja, det var i søndags), så blev det den lette ovn-løsning.
BBQ lam
2 personer
2 stykker ukurant lammekød
Smør til stegning
1 l mørk øl
½-1 dl BBQ-sauce
Tilbehør:
Coleslaw
Smelt smør i en gryde og brun lammekødet på begge sider. Hæld øl i gryden, læg låg på og lad det simre i halvanden times tid. Tag gryden af varmen og lad lammekødet trække i øllet i en beholder i køleskabet natten over.
Næste dag tager du kødet op af væden, lad det dryppe af og lægger det på en bagepapirbeklædt bageplade. Pensl kødet med BBQ-sauce og stil bagepladen i ovnen. Lad dit BBQ lam få ca. 20 minutter ved 170 grader, inden du tager det ud og serverer det med en frisk coleslaw.