AOC – Rognerok
Da gemalen havde fødselsdag i sidste måned, blev det selvfølgelig fejret behørigt. På selve dagen spiste vi hos AOC, der afholdt særarrangementet ‘Rognerok’. Som navnet antyder, så var aftenens tema (nordisk) rogn, og det kunne vi ikke stå for. Samtidig var det en fin anledning til endelig at besøge restauranten, for aftenens arrangement kostede 750 kr – en noget lavere pris end de 1200 kr, som en menu hos AOC normalt koster. Da vi var der for at fejre gemalens fødselsdag, tog jeg ikke noter undervejs, og jeg går derfor heller ikke så meget i dybden med hver servering.
Den allerførste appetizer, der blev serveret på AOC, var denne smukke servering med ørredrogn og limfjordsøsters. En lille bitte og elegant mundfuld, som smagte frisk og dejlig med de ‘sprøde’ rogn og den milde østers.
Næste lille appetizer var denne jomfruhummersalat, der var kombineret med rogn og et lille stykke sødt brød, som lignede et stykke (tørt) toast, men viste sig at være blødt og saftigt.
Den tredje appetizer bestod af rygeost og multerogn. Jeg kan desværre ikke huske, hvad den var toppet med, men igen en ret, der var smukt anrettet.
Den fjerde appetizer var en pudsig servering – men ikke desto mindre gennemtænkt. En lille buket af forskellige urter, der var nøje afstemt smagsmæssigt og så en lille klat creme, som vi skulle dyppe buketten i. Anderledes men enkel og velsmagende.
Femte og sidste appetizer var denne ‘pindemad’ – kalvebrissel og kammuslingerogn rørt sammen og friturestegt. Syndigt og lækkert!
Nu kom kuvertbrødet på bordet, og jeg syntes, at timingen var rigtig fin. I stedet for at servere brødet samtidig med de små appetizers – med fare for, at vi så var kommet til at forspise os i brød – blev kuvertbrødet først serveret, da vi havde fået lidt mad i maven. Godt tænkt af restauranten. Brødet blev i øvrigt serveret med smør og en mild, pisket gedeost.
Der var selvfølgelig en ret med stenbiderrogn, og den havde jeg set frem til af to grunde. Dels elsker jeg stenbiderrogn, og dels var rognene kombineret med rødbeder – en ret anderledes måde at få stenbiderrogn, som jeg var meget spændt på at smage. Kombinationen viste sig at fungere rigtig godt. Tynde sprøde rødbedeskiver var formet som rør med kogt rødbede indeni og toppet med rogn, dild og en creme, der vist nok var lavet på friskost.
Næste ret var dansk kaviar kombineret med forskellige vintergrøntsager – blandt andet grøntkål – og serveret sammen med røget æggeblomme. I løbet af de sidste par år har jeg flere gange oplevet, at restauranter bruger lune æggeblommer (i forskellige former) som bindeled i en ret, og det fungerer altså rigtig godt. Den lune, fede æggeblomme gav en god, solid bund til retten og var fantastisk sammen med kålen. Det var kræs!
Så kom der værktøj på bordet, for nu skulle vi selv pakke maden ud! Vi fik denne tallerken med enebærbusk, som viste sig at være enebærgrene, der var bundet om torsk og spæk. Vi skulle så klippe enebærbundtet op med saksen og derefter dyppe torsken i cremen og urtesaltet. En sjov servering, der dog svinede en del, eftersom enebærgrenene dryssede til alle sider.
Den fjerde ret bød på lammeryg, der var kombineret med løjrom (rogn fra fiskearten heltning), bagte løg og sprøde rødder. Meget fin måde at snige rogn ind i retten, uden at den på nogen måde blev dominerende. I stedet gav rognene et fint touch som sauce til kødet, og rognene og lammekødet supplerede fint hinanden. Spændende ret! Køkkenet bød også på en lille surprise-ret – bestående af en lille pandekage med lammekød, rygeost og skovsyre. En sjov servering (og perfekt da jeg jo havde pandekage-benspænd i februar måned).
Tjeneren spurgte, om vi ville tilkøbe ost, og vi havde på fornemmelsen, at restauranten kunne byde på noget sjovt (og ikke bare tre-fire gnallinger ost som mange restauranter nøjes med), så vi takkede ja. Det viste sig at være en rigtig god idé, for vi fik denne lækre, bagte gedeost serveret sammen med…
… en drænet friskost, små fine knækbrød, et sødt maltbrød fyldt med hasselnødder samt lidt sødt. Nøj det var godt!
Aftenens sidste ret var denne meget funky dessert, som bestod af persilleis, havtornsauce og pottebrød! Jeg var lidt bekymret for, om den ville være for outreret til gemalen, for ellers ville det være en ærgerlig afslutning på fødselsdagsmiddagen, men heldigvis var han meget begejstret for den sære kombination – og det smagte altså også godt! Den milde persilleis var behagelig og meget balanceret i smagen, så den også passede til den noget kraftigere havtornsauce.
Desserten blev serveret sammen med disse kære små briochébrød, der var karamelliseret på toppen. Sjove og lækre på samme tid.
Jeg fik vinmenu til maden, og det viste sig at være et yderst klogt valg, for ikke bare var vinene skønne, varierede og velsmagende – vin og mad var også perfekt matchet på AOC, og det er nok den bedste vinmenu, jeg til dato har fået. Stor ros herfra!
Alt i alt havde vi en rigtig hyggelig aften hos AOC. Servicen var god og knapt så formel, som man kunne have frygtet, og både mad og vin var uovertruffen. Vi kunne ikke finde noget som helst at sætte fingeren på, og stedet får derfor absolut topkarakter – seks stjerner. Der spiser vi meget gerne igen.
Det er jo små kunstværker – spændende at se urtepotter, grene, sten og andre forunderlige ting i forbindelse med mad 🙂
Ja, det er ret inspirerende at gå på restaurant – jeg får flere ideer derfra 🙂
Ååååh hvor ser det altså bare godt ud!
Det var det også – spændende, varieret, velsmagende og meget smukt anrettet 🙂
Wow! Det gad jeg satme gerne prøve en dag.
– Anne
Det kan varmt anbefales! Det kan være, jeg skal lokke ham med derind igen til næste år, når han atter har fødselsdag 😀
En kreativ oplevelse på alle måder, ser det ud til. Mums den der rognret m avocado….
Jeg tror ikke, der var nogen med avokado?