Andetarteletter
Månedens benspænd er and, og jeg lægger ud med disse andetarteletter, som snildt kan bruges som forret eller som en del af buffeten til julefrokosten.
Andetarteletter kan sagtens laves på rester af stegt juleand, men har du ikke lige det på lager, så kan du selvfølgelig lave det fra bunden.
Andetarteletter
forret til fire personer
2 ande-overlår
Salt
2-3 dl tranebær- eller æblejuice
½ spsk majsstivelse
2 pastinakker – ca. 150 g
Gnid andelårene med salt og læg dem i et lille ildfast fad. Hæld juice i fadet og dæk det med stanniol. Sæt fadet i ovnen ved 160 grader og giv det ca. tre timer. Lad lårene køle lidt af, inden du piller kødet af benene med et par gafler.
Skræl pastinakkerne og skær dem i meget små tern. Hæld lidt vand over, indtil ternene er dækket. Lad dem simre ved lav varme, indtil vandet er kogt næsten væk. Tilsæt kød og stegesky og varm det op. Rør majsstivelse ud i den lille skål og rør det derefter ud i kasserollen. Smag til med salt og peber.
Lune fire luksustarteletter i ovnen i 3-4 minutter, så de er varme og sprøde. Fyld dem med andekødet.
Du kan evt. pynte dine andetarteletter med friterede salvieblade inden servering.
Note: Andetarteletter er helt klart en undervurderet ret – sprød, lækker og nok også lidt syndig, men altså… det er jo jul!