Varm kaneldrik til kolde aftener
Nu vender jeg lige tilbage til månedens kanel- og ingefærbenspænd. Forleden lavede jeg nemlig denne varme kaneldrik, da jeg havde sødmælk til overs fra risengrødskogningen lillejuleaften. Det er en drik, du kan lave med eller uden alkohol – det er helt op til dig.
Varm kaneldrik
1 person
2½ dl sødmælk
en kanelstang, 5 cm lang
en smule vaniljepulver
1 spsk sirup eller evt. honning
evt. 2-4 cl mørk rom
lidt stødt kanel som pynt
Hæld mælk, kanelstang og vanilje i en lille kasserolle og varm det langsomt op. Husk at røre det undervejs. Når mælken er på grænsen til at koge, tager du kasserollen af komfuret. Lad mælken trække smag i ti minutter, inden du tager kanelstangen op af kasserollen og varmer mælken op igen. Når mælken er lige ved at komme i kog, tager du kasserollen af. Rør ahornsirup i og evt. mørk rom, hvis du ønsker alkoholversionen af denne drik. Hæld din kaneldrik over i en kop og drys lidt kanel ovenpå.
Nyd din varme kaneldrik i sofaen og lad aftenfreden sænke sig.
Note: Denne kaneldrik er en rigtig godnatdrik – en hyggelig, krydret varm mælkedrik, der egner sig godt til en kold aften med tændte stearinlys og en god bog i hånden.
Eeeej, gode minder fra barndommen dukker frem. Varm mælk fik jeg, når jeg var syg – ikke hver gang, men hvis jeg ikke rigtig orkede at spise, og det smagte så dejligt blidt og omsorgsfuldt.
Tak for at genopfriske et rart minde. Jeg vil i stedet for varm kakao lave en kop varm mælk en dag, hvor jeg trænger til at varme mig.
Rigtig godt nytår og tak for en altid inspirerende blog (hvor jeg har kommenteret alt, alt for lidt i år – det råder jeg bod på fra og med nu). 🙂
Selv tak! Jeg håber, du kommer godt ind i det nye år. Nu hvor frosten kommer, så tror jeg også, det snart er tid til en kop varm kakao igen 🙂