Tickets i Barcelona

Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDa jeg læste på Winenews for et par måneder siden, at Ferran Adrià (som driver en af verdens bedste restauranter, El Bulli) havde besluttet sig for at åbne et nyt spisested i Barcelona, hvor maden skulle minde en del om El Bulli, besluttede jeg straks, at der ville jeg prøve at få bord. Prisniveauet er et helt andet – og lavere – end den verdensberømte restaurant, for den nye restaurant Tickets er en tapas restaurant, hvor der er mange små serveringer til ganske rimelige priser. Det lykkedes mig at få bord til i fredags, og vi troppede glade og forventningsfulde op. Lad mig tage dig med til aftenens show med en lang række billeder.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Barcelona

Restauranten er rimelig stor – mener der er omkring 90 siddepladser – og vi blev placeret ved en af de fem barområder, hvor maden blev tilberedt. Det var ret uvant men ret spændende at kunne følge med i tilberedningen på tæt hold. Vi spurgte tjeneren til råds angående antallet af retter og fik også anbefalet flere retter, hvor vi gik med på flere af forslagene, og så delte vi en flaske rødvin til den nette sum af 26 euro. Ind imellem glemmer jeg, hvor billig vin kan være på restauranterne sydpå.

Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaFørste ret var ‘The verdial olives-S by Tickets’ – det vil sige, helt almindelige oliven var det så ikke. Tjeneren fiskede dem forsigtigt op af syltetøjsglasset, og vi fik dem serveret på buede skeer. Da jeg nærstuderede den første oliven, kunne jeg godt se, at overfladen var anderledes, og at den virkede blødere og ‘svulpende’ – og ganske rigtigt! Da jeg indtog den første, sprang den tynde hinde, og en emulsion af oliven bredte sig i munden! Tjeneren smilede hemmelighedsfuldt til os og sagde “welcome to the show” – og da vidste vi, at det for alvor ville blive en god aften!

Vi fik tre oliven hver, og de smagte meget intenst og spændende.

Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaNæste ret var ‘fried small fish with Galician seaweed powder’, og vi havde forestillet os nogle små friterede fisk og blev derfor behørigt overraskede, da vi fik serveret disse smukke og fascinerende chips. De var milde og varierede i smag og intensitet med hensyn til de fiskede smagsnuancer. En meget fin overraskelse.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaEn fantastisk tomatmad blev det også til. ‘Spiced tomato tartare with crunchy air bread rolls’ blev serveret adskilt, så den fine tomat-tatar kom i en skål med de ultratynde brød ved siden af. Det er den lækreste tomat, jeg nogensinde har fået, og det var dejligt at opleve, hvor smagfuld en så simpel anretning kunne være.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaHerefter fik vi besøg ved bordet, hvor en af kokkene kom hen og kreerede retten lige ved siden af vores bord. Han undskyldte, at han ikke kunne så meget engelsk, men han fik da fortalt, at han har besøgt København på et tidspunkt, da han skulle besøge en ven.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaVi fik serveret en ‘avocado with mint mojo and sea urchins’, og det var en ret interessant ret. Nu har jeg ikke smagt søpindsvin før, så jeg kan ikke udtale mig om kvaliteten af denne, men den havde en ret anderledes og smule metallisk smag. Spændende men ikke så meget mig. Avokadocremen var til gengæld fint krydret og bestemt en smagkombination, jeg vil forsøge at huske her til sommer.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaJeg nævnte tidligere, at vi sad lige ved siden af en af de fem barer, hvor maden blev tilberedt, og denne servering – ‘half roast bonito with garlic-sauce jelly’ – var en af dem, som kokkene lavede ved ‘vores bar’. En fin sprød mad med en meget mør fisk og en pudsig gelé oven på. En ret uvant kombination, men egentlig vellykket.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaHerpå fulgte endnu en fiskeret – dem gjorde vi os en del i denne aften – og her var det en ‘tuna belly with sea urchins ‘piparra’ juice and green apple crunchy meringues’, hvor selve fiskedelen blev serveret for sig på et blad, mens de små marengs blev serveret i en særskilt boks.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaSådan ser den lille tapa ud, når den er klar til spisning. Igen – søpindsvin har en pudsig smag, men jeg syntes, der var en bedre balance i denne ret, og der tænkte jeg ikke nær så meget over, at søpindsvinet havde en så anderledes smag.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDen sidste af hav-retterne var en ‘grilled velvet crab with Pura Iglesias’ sauce’, og hvad den ikke havde i fylde – der var nemlig ikke så meget kød på den, når det kom til stykket – det havde den til gengæld i smag. En meget mild og lækker sag med saftigt og velsmagende krabbekød og fint krydret sauce. Uhm!
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaVi begyndte så småt at nærme os desserterne, men inden da var der stadig to serveringer. Den første – ‘rabbit seeds with sparking garlic mayonnaise’ – var skønne små friterede kaninbidder, som blev dyppet i den oppiskede mayo. En ret syndig og vellykket kombination, hvor mayoen heldigvis var så luftig, at det ikke blev for voldsomt, når de to dele blev sat sammen.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDen sidste ret blev noget ret jordnært – forstået på flere måder  – da det var ‘comfit potato in olive oil with pork rib sauce and Iberian boiled ham’. En fin ret, der ikke var noget at udsætte på, men samtidig også en kende simpel i forhold til de mange andre lækkerier, vi havde smagt i løbet af aftenen, og der blegnede denne ret i sammenligningen med de foregående.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaVi har en ven fra det spanske, som havde anbefalet os at prøve creme catalana, når vi skulle til Barcelona, og vi så vores snit til at prøve det i Tickets’ udgave, hvor den kom som creme roll. En glimrende og mild dessert, som havde en del sødme, uden at det dog blev for meget.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDenne dessert var jeg ret spændt på – ‘liquorice dry-meringue with white chocolate truffle and passion fruit’. Desværre var den ret anonym i smagen, og jeg syntes ikke rigtig, at ingredienserne trådte frem, så det var en lidt kedelig oplevelse.
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i BarcelonaDen sidste – og absolut bedste – dessert var ‘cold and hot chocolate fritters’. Jeg kom åbenbart til at se ret overrasket og glad ud, da jeg indtog den første, for tjeneren bemærkede lidt efter, at jeg så ret tilfreds ud med den ret – og det havde han helt ret i! Fine, lune chokoladekugler med en kold flydende chokolade indvendig – det var simpelthen så godt! Og så i øvrigt lidt sjovt at tænke på, at vi både startede og sluttede rækken af retter med nogle, som grundlæggende var små kugler med flydende indhold. Virkelig lækre og anbefalelsesværdige.

Den samlede regning blev på ca. 135 euro inklusiv en flaske rødvin. Det synes jeg bestemt ikke er galt for de mange spændende små retter, vi fik, og jeg vil helt sikkert gerne komme derind, hvis jeg får muligheden. Jeg er ret fristet til at give seks stjerner i dette tilfælde, for der var både kreativitet, velsmagende og udfordrende retter, smukke serveringer, mere end rimelige priser samt en fin service. Ja, jeg ender på seks stjerner – det var helt bestemt en af de sjoveste, skøreste og dejligste restaurantbesøg, vi nogensinde har været på!

Her til slut lidt blandede billeder fra restauranten.

Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Barcelona
I vinduet ud til gaden
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Barcelona
Den ‘bar’, der var bag os
Tickets, restaurant, restaurantanmeldelse, madanmeldelse, restauranter i Barcelona
En af de andre desserter – et ‘cotton tree’


21 thoughts on “Tickets i Barcelona”

  • Wauw, det lyder bar som en virkeligt god og spændende oplevelse!
    Jeg blev så misundelig undervejs, for det ser godt nok spændende og anderledes ud..
    Sån nogle steder kommer vi ikke, når vi rejser, for det er slet ikke Kristian- han ville kaste op hvis der kom sån en halv krabbe ind, haha..

  • MissMuffin – det var også ret imponerende – det levede til fulde op til vores forventninger! Hæhæhæ, krabben er heldigvis valgfri, men man skal nu have et ret åbent sind for at spise der, for man får udfordret sin holdning til, hvordan retter 'bør' se ud 😉

  • Hold nu op, hvor ser det fantastisk ud, det må have været noget af en oplevelse!!
    Jeg synes det lyder meget rimelig i pris, i forhold til hvad I fik 🙂

    De chokoladekugler lyder godt nok lækre….

    Mange hilsner
    Birthe

  • Sikke en oplevelse – fantastisk – og skønne billeder du viser! Det er en totaloplevelse af syn og smag, kan jeg forstå ud fra det, du fortæller. Tænk at bruge et grønt blad at servere på, det er godt tænkt!

  • NYBH – jeg var bestemt også glad for, at jeg hørte om det i tide, så vi kunne få bord der – dejlig dejlig oplevelse 🙂

    Ja, de chokoladekugler kunne jeg godt tænke mig at få igen 😉

  • Madame – hvis du kommer til byen på et tidspunkt, så bør du helt sikkert overveje at tage Monsieur under armen og smutte forbi stedet – det er virkelig lækker mad – og der er også andet end fisk, selvom jeg nu indrømmer, at vi kastede os over mange af fiskeretterne 🙂

  • Hej Piskeris 🙂

    Jeg er lidt i tvivl er det mad eller er det kunst? Måske er det begge dele.

    Det må have været en oplevelse både at se og spise den smukke mad.

    Smukke smukke billeder.

    De bedste hilsner fra
    Anita
    Liv og Mad

  • Miss A – jeg tror godt, man kan slippe af sted med at sige, at den mad også var kunst – den var i hvert fald meget gennemført og smuk – og velsmagende 🙂

  • Nøj, hvor ser det lækkert og spændende ud! Der vil jeg gerne hen engang.. Men min mand skulle virkelig iføre sig den store ja-hat, hvis han skulle med. Han har lidt problemer med at få hele skaldyr på tallerkenen 🙂

    Mvh Anna

  • Anna – mange tak! Du må opdrage lidt på ham – eller lokke ham med og få ham til at spise nogle af de retter, hvor der ikke er skaldyr i 😉

  • Eeej, hvor ser og lyder det bare spændende! Jeg ville gi min højre arm for at spise på El Bulli (inden de lukker lige om lidt) – og lillebroderen her ser super interessant ud også. Tak for den visuelle tur!

  • EVA – uha, jeg synes nu bestemt, at du skal beholde din højre arm – især fordi der er lukket for bordbestillinger hos El Bulli 🙂

    Men kommer du til Barcelona, så sørg endelig for at bestille bord på Tickets i god tid, for det er værd at besøge.

  • Mette – det skal du ikke være ked af, for vi nåede bestemt heller ikke alt det, vi godt ville – men det er jo så bare en ekstra god grund til at tage derned igen på et tidspunkt 🙂

    Det er en dejlig by, som jeg gerne tager til igen!

  • Er blevet inviteret til Barcelona her senere på mdr, men desværre for sent til at vi kunne få et bord…
    Men tak for din inspiration til byen 🙂

    • Du kan måske være heldig at få et bord, hvis du kigger forbi – vi havde anbefalet restauranten til et par, som også var for sent ude mht. at reservere, men det lykkedes dem at få plads en aften, hvor de kiggede forbi restauranten og spurgte til ledige bord – og der var et afbud, så de fik plads 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *