Syltede rørhatte

Syltede rørhatte

Hvad gør du, når du har fundet rigtig mange gode spisesvampe på turen i skoven? Altså udover at lave svampestuvning – enten kombineret med hjemmelavet pasta eller LCHF-brød? Jamen du sylter dem da!

Jeg skelede til opskriften på syltede champignons og rettede den lidt til, så den passede til de Indigo-Rørhatte, som vi fandt på svampeturen.

Syltede Indigo-Rørhatte

500 g friske Indigo-Rørhatte
5 dl lagereeddike
1 dl æblecidereddike
1 dl sherryeddike
½ dl balsamicoeddike
1 tsk tørret arbol chili
4 laurbærblade
2 spsk rørsukker
1 tsk rosa peberkorn
1 tsk salt
1 spsk korianderfrø

Rens dine rørhatte forsigtigt og skær dem i mundrette stykker. Bland resten af ingredienserne i en gryde, bring det i kog og læg rørhattene i. Læg et låg på gryden og lad det simre i en halv time. Rør i det et par gange undervejs. Hæld dine rørhatte – inkl. lage – i skoldede glas og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig ca. en måned.



2 thoughts on “Syltede rørhatte”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *