Syltede rørhatte
Hvad gør du, når du har fundet rigtig mange gode spisesvampe på turen i skoven? Altså udover at lave svampestuvning – enten kombineret med hjemmelavet pasta eller LCHF-brød? Jamen du sylter dem da!
Jeg skelede til opskriften på syltede champignons og rettede den lidt til, så den passede til de Indigo-Rørhatte, som vi fandt på svampeturen.
Syltede Indigo-Rørhatte
500 g friske Indigo-Rørhatte
5 dl lagereeddike
1 dl æblecidereddike
1 dl sherryeddike
½ dl balsamicoeddike
1 tsk tørret arbol chili
4 laurbærblade
2 spsk rørsukker
1 tsk rosa peberkorn
1 tsk salt
1 spsk korianderfrø
Rens dine rørhatte forsigtigt og skær dem i mundrette stykker. Bland resten af ingredienserne i en gryde, bring det i kog og læg rørhattene i. Læg et låg på gryden og lad det simre i en halv time. Rør i det et par gange undervejs. Hæld dine rørhatte – inkl. lage – i skoldede glas og opbevar dem i køleskabet. De kan holde sig ca. en måned.
Det har vi så gjort.😊hvad skal de serveres til?
Hvad du har lyst til 🙂
Jeg bruger dem som regel som tilbehør til diverse efterårs- og vinterretter.