Stegte jordskokker med tahin
Disse stegte jordskokker med tahin udgjorde den simple men lækre forret, som jeg serverede for vores gæster i lørdags. Her lavede jeg en treretters vegetarmenu (onde tunger påstod, at det var imponerende at lave en vegetarisk dessert… grrr!). Og af en eller anden grund havde jeg virkelig lyst til jordskokker i sidste uge, så det besluttede jeg, at vores gæster også havde!
Jeg havde oprindeligt tænkt på at bage jordskokkerne i ovnen og så stege dem til sidst for at give stegeoverflade, men jeg valgte i stedet at langtidsstege dem på panden. Så sparede jeg også lidt opvask 😉
Stegte jordskoker med tahin
forret til otte personer
800-1000 g friske jordskokker
smør eller olie til stegning
salt
½ spsk tahin
½ dl olivenolie
lidt friskhakket rosmarin
Skrab jordskokkerne med en urtekniv og skær dem derefter i mindre stykker. Put fedtstof på en stor pande og steg jordskokkerne ved lav til mediumvarme en halv times tid. Skru derefter op for varmen og giv dem 5-15 minutter mere (hold øje med jordskokkerne – de må ikke brænde på), indtil de er sprøde.
Fordel de stegte jordskokker på små tallerkner. Rør en tahindressing på tahin, olivenolie og salt og dryp det over jordskokkerne. Slut af med et lille drys frisk rosmarin.
Note: De stegte jordskokker er som sagt en meget simpel forret. Du kan sagtens kombinere dem med lidt fintsnittet kål eller et stykke brød, hvis du vil have en større forret.
Psst – tjek i øvrigt også denne lækre jordskokkesuppe. Hvis du lave den vegetarisk, så bruger du blot grøntsagsbouillon og udelader kyllingeskindet som pynt 🙂
Jordskokker smager skønt – skal dog ikke spises på en 1. date – de giver som bare pokker luft i mausen .
Hahaha! Det vidste jeg ikke – får ikke spist så mange jordskokker ad gangen 😀
Hej igen, jeg har oplysningen fra Danmarks vegetar dronning Kirsten Skaarups blog
Charlotte
Hun er eminent 🙂