Stegte jordskokker med tahin

Stegte jordskokker med tahin

Disse stegte jordskokker med tahin udgjorde den simple men lækre forret, som jeg serverede for vores gæster i lørdags. Her lavede jeg en treretters vegetarmenu (onde tunger påstod, at det var imponerende at lave en vegetarisk dessert… grrr!). Og af en eller anden grund havde jeg virkelig lyst til jordskokker i sidste uge, så det besluttede jeg, at vores gæster også havde!

Jeg havde oprindeligt tænkt på at bage jordskokkerne i ovnen og så stege dem til sidst for at give stegeoverflade, men jeg valgte i stedet at langtidsstege dem på panden. Så sparede jeg også lidt opvask 😉

Stegte jordskoker med tahin

forret til otte personer

800-1000 g friske jordskokker
smør eller olie til stegning
salt
½ spsk tahin
½ dl olivenolie
lidt friskhakket rosmarin

Skrab jordskokkerne med en urtekniv og skær dem derefter i mindre stykker. Put fedtstof på en stor pande og steg jordskokkerne ved lav til mediumvarme en halv times tid. Skru derefter op for varmen og giv dem 5-15 minutter mere (hold øje med jordskokkerne – de må ikke brænde på), indtil de er sprøde.

Fordel de stegte jordskokker på små tallerkner. Rør en tahindressing på tahin, olivenolie og salt og dryp det over jordskokkerne. Slut af med et lille drys frisk rosmarin.

Note: De stegte jordskokker er som sagt en meget simpel forret. Du kan sagtens kombinere dem med lidt fintsnittet kål eller et stykke brød, hvis du vil have en større forret.

Psst – tjek i øvrigt også denne lækre jordskokkesuppe. Hvis du lave den vegetarisk, så bruger du blot grøntsagsbouillon og udelader kyllingeskindet som pynt 🙂



4 thoughts on “Stegte jordskokker med tahin”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *