Saltbagt kylling

Saltbagt kylling

Da jeg researchede på ideer til mit vintergrillmad-benspænd, faldt jeg over en saltbagt kylling hos Foodfanatic. Den var ikke tilberedt på en grill, men det tænkte jeg, at jeg sagtens kunne gøre. Vi har en lukket grill, der tilmed har termometer indbygget, så man kan følge med i, hvor varm grillen er. Og det er ret praktisk, for det gør det også let at bage på grillen.

Har du ikke en lukket grill, så kan saltbagt kylling selvfølgelig også tilberedes i en almindelig ovn.

Jeg skelede til flere opskrifter på saltbagt kylling og endte med at lave et miks af flere af dem.

Saltbagt kylling

1 kylling – ca. 1,4 kg

Dej:
1½ kg salt
1½ kg hvedemel
3 æggehvider
ca. 8 dl vand

Derudover:
6 store krydderikviste – jeg brugte rosmarin og salvie fra haven
lidt persille (også fra vores have)
1 citron
groft salt til at gnide kyllingen med

Varm grillen op – den skal være 190-200 grader, når den er klar.

Bland salt og hvedemel grundigt. Tilsæt æggehvider og halvdelen af melet og begynd at ælte det. Dejen kan med fordel blandes i en røremaskine, men jeg var stædig nok til at gøre det i hånden. Tilsæt mere vand løbende, indtil du har samlet dejen. Den må ikke være for tør – den skal kunne rulles – men den skal heller ikke være for blød.

Del dejen i to dele og rul dem begge ud på et meldrysset bord. Dejen skal være ca. 2 cm tyk. Tag en bagesten – eller hvad du nu bruger på grillen – og læg et stykke bagepapir på. Læg det ene lag dej på bagepapiret. Læg lidt krydderurter på og placér kyllingen oven på. Gnid kyllingen med salt. Skær citronen over og tryk de to dele let. Put dem ind i kyllingen sammen med persille. Læg resten af krydderurterne oven på kyllingen og læg derefter dejen over den. Fold kanten hele vejen rundt. Jeg var lidt bekymret for, om dejen ved lår og bryst var tyk nok, så jeg lagde et forstærkende lag (det kan gøres mere dekorativt, hvis man har lyst), men det behøvede jeg ikke. Dejen holdt fint.

Put kyllingen på grillen og luk til. Hold øje med grillen et par minutter, så du er sikker på, at den fortsat holder 190-200 grader.

saltbagt kylling, kylling, rosmarin, salvie, salt, hvedemel, æg, persille, citron

Bag kyllingen i ca. 1 time og 20 minutter. Tag den af og lad den køle af i et kvarters tid, inden du brækker hul på dejen. Indenunder er en saftig og mør kylling, der har taget smag af krydderurterne.

Jeg serverede kyllingen sammen med en vintersalat lavet på gulerødder, blomkål, grønkålspesto og creme fraiche samt kogt pasta.

Note: Saltbagt kylling smager fantastisk, for ikke alene er den dejlig saftig – den tager også overraskende megen smag fra krydderurterne. Det er muligvis en lidt bøvlet måde at tilberede kylling på i forhold til at putte den i stegepose, men jeg var som sagt imponeret over, hvor saftigt kødet var.

Hvis du er god til at skære kylling pænt ud, kunne saltbagt kylling også være en sjov gæsteret, hvis du har mod på at skære kyllingen ud ved bordet.

saltbagt kylling, kylling, rosmarin, salvie, salt, hvedemel, æg, persille, citron


2 thoughts on “Saltbagt kylling”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *