Røget makrel med citron-mayo
Denne lækre forret med røget makrel lavede jeg en sommeraften, hvor vi havde gæster på besøg. Der er blevet grillet en del denne sommer, og denne aften var ingen undtagelse. Jeg syntes dog også, at der skulle være en forret, og hvorfor ikke lave den på grillen?
Jeg havde købt friske makreller via Aarstiderne, men var ikke opmærksom på, at det var makrelfileter – og ikke hele makreller – jeg havde købt. Da jeg så stod med en portion makrelfileter, tænkte jeg, at det da kunne være interessant at prøve at røge dem. Som sagt så gjort.
Røget makrel
4 personer
4 friske makrelfileter
salt og peber
Varm grillen op. Når kullene er klar, smider du en håndfuld våd røgflis på dem og lægger grillristen på. Drys makrelfileterne med lidt salt og peber og læg dem på grillen, så de får indirekte varme. Læg låget på grillen og lad fiskene røge i fred. Røgningstiden kan svinge afhængig af størrelsen på fiskene – disse her fik ca. et kvarter.
Servér en røget makrel sammen med lidt grønt, lidt knasende (i dette tilfælde knust knækbrød) og citron-mayo.
Citron-mayo
1 æggeblomme
125 ml rapsolie
revet skal fra en øko-citron
citronsaft
salt og peber
Pisk æggeblommen sammen med halvdelen af den revne citronskal og tilsæt derefter lidt citronsaft. Dryp en smule olie i under piskningen og fortsæt med at tilsætte lidt ad gangen under konstant piskning, så den kan optages i cremen. Fortsæt til al olien er brugt. Smag til med resten af den revne skal samt salt, peber og citronsaft.
Note: Det er let selv at lave røget makrel, og det er en dejlig forret, hvor den fede, røgede fisk kombineret med en frisk, letsyrlig mayo og sprødt grønt.
Det ser helt perfekt ud, Piske :O
Tusind tak 🙂