Restaurant Wilhelm
Jeg faldt over et godt tilbud på en menu hos Restaurant Wilhelm – et spisested, der åbnede sidste år og som har fået rigtig god omtale. Atter en gang var det via Tipster (og nej, jeg er ikke sponsoreret), hvor der blev tilbudt en fireretters menu inkl. snacks, der normalt koster 450 kr, til 285 kr, og det kunne jeg selvfølgelig ikke stå for.
Restaurant Wilhelm er en lille hyggelig restaurant med et lidt råt look og udsigt til køkkenet. Bordene er små, men der var ikke så mange gæster denne aften, så vi følte os ikke klemt.
Vi lagde som sagt ud med snacks, som i dette tilfælde bestod af en lille skål med oliven og syltede små ferskner, et bræt med mortadella lavet på vildtkød med en sprød brødskive til og syltede agurker….
samt sprøde hjemmelavede chips med estragoncreme og fintrevet fasanhjerte! Oliven og ferskner var ganske fine, mens mortadellaen imponerede med en meget delikat smag. Og de sprøde chips var nogle rigtig lækkerbiskner – interessant detaljer med fasanhjerterne.
Den første forret var en farverig sag lavet på tynde skiver rådyrkød med græskarstykker, brøndkarse samt revet peberrod. En rigtig efterårsret i fin balance, hvor mængden af peberrod var holdt på et niveau, så den ikke overdøvede de mildere elementer i måltidet. Meget fint.
Næste forret var også en sand efterårsret, omend der var lidt mere guilty pleasure over den. Retten bestod af stegte svampe med et lille stykke lyst brød, fintreven æggeblomme samt skovsyre. Igen en lille portion men med masser af smag, som i sig selv var så kraftig, at den var ret mættende.
Nu var det tid til den sidste af de fire snacks. Jeg tror aldrig, vi fik en forklaring på, hvorfor den fjerde snacks først serveres lige inden hovedretten, men det gjorde den bestemt ikke dårligere. Den bestod af en sprød brødflage med en leverpostej lavet på fuglelever og derefter toppet med kvædemarmelade. Igen en velkomponeret og balanceret ret.
Efterårstemaet fortsatte også videre i hovedretten, som størrelsesmæssigt ikke var voldsom stor, men havde – ligesom de forrige retter – så megen saft og kraft, at det i sig selv var ret mættende. Hovedretten var gråand med sellerifritter og rødbedefritter, brunet smør samt skiver af blomme. Jeg elsker, når restauranter serverer vildt her om efteråret, da det både smager fantastisk og samtidig er et fint afbræk fra de traditionelle kødserveringer, der ellers serveres resten af året.
Aftenens søde punktum bestod af lyserød æbleis med sukkerflage, hasselnøddecrumble og en kage med hibiscus. Isen var jeg ret vild med, mens kagen var en ret kompakt størrelse med en lidt sær konsistens og kedelig smag. Ærgerligt når nu de øvrige retter var så gode.
Vi fik en rigtig behagelig betjening, hvor tjeneren gerne fortalte om de naturvine, som Restaurant Wilhelm serverer og som passede godt til maden. Maden var også en fornøjelse – ikke mindst fordi den var sæsonbaseret, og det er noget, jeg sætter stor pris på. Eneste kritik var desserten med den pudseløjerlige kompakte kage, som vi ikke var fan af.
Jeg ender på fem store stjerner til Restaurant Wilhelm.