Restaurant Mondän
Vores første restaurantudflugt i år blev til Restaurant Mondän, som vi spiste på tidligere på måneden. Det var en af mine julegaver til gemalen, for i den mørke kolde januar måned trænger man til noget at glæde sig til.
Vi blev hjertelig modtaget, da vi trådte ind af døren hos Restaurant Mondän og fandt os en lun plads, hvor vi lagde ud med en række snacks samt et glas bobler. Restauranten havde nemlig flyttet os fra den oprindelige dato, vi havde booket, da et stort selskab var kommet i vejen, så de tilbud bobler og snacks på husets regning – god stil!
Første snack bestod af en ultratynd jordskokkechips, der var drysset med letsyrlig kartoffelpulver og lå oven på en jordskokkecreme. En meget sprød og velafbalanceret hapser, som lå i den milde ende af smagsskalaen.
Så var der lidt mere pondus over den næste snack, som var denne friterede kugle kartoffelmos med torsk. Den var ikke nær så fed som den spanske tapas, hvor torsk og sauce bliver friteret, men den lagde en god bund.
Nu kom vi til selve menuen. Her bestod forretten af hummerbisque serveret sammen med jomfruhummer, små æblekugler samt dildolie. En virkelig lækker ret, der havde fedme, som samtidig blev holdt i skak af de friske æbler og den smukke dildolie. Jomfruhummeren var lidt svær at skære over med skeen – her havde det været godt, hvis restauranten havde lavet et par diskrete snit i den inden servering.
Der var naturligvis brød og smør til!
Næste ret var en grov tatar serveret med rødbeder, ristede kerner, gedeost samt svitset grønkål. Jeg kan rigtig godt lide tatar og synes det er fint, hvis konsistensen ikke er alt for blød. Her overraskede den grove tatar positivt ved at være helt perfekt tilberedt. Jeg har ellers prøvet nogle grove udgaver af tatar, som har været lidt seje og senede, da kødet ikke har været ordentligt afpudset, men det var bestemt ikke et problem her. Dejlig ret.
Selve hovedretten bestod af et stykke unghane, der blev serveret med en jordskokkecreme og en sauce lavet på kimchi. Det sidste havde jeg ikke gættet, hvis ikke tjeneren havde fortalt det, men der var lige et lille diskret hint af det, som passede rigtig godt sammen med de øvrige ingredienser.
Aftenens sidste ret var denne hyggelige vinterdessert, der bestod af en mazarinbund toppet med en kugle kirsebæris, marengsflager med kirsebærstøv og med vaniljecreme til. En forholdsvis enkel og ligetil dessert, der smagte dejligt.
Restaurant Mondän serverede skønne retter med masser af velsmag. Der var en god balance mellem de enkelte smagselementer, men flere af retterne havde dog set lige lovlig megen salt – noget jeg siden har set, at Berlingske madanmelder også oplevede for et år siden.
Servicen var rigtig fin – søde og venlige tjenere, som sørgede for en hyggelig stemning og fik en til at føle sig velkommen.
Da vi havde forladt restauranten, og jeg kiggede mine billeder igennem, undrede jeg mig over antallet af retter. Vi havde bestilt en fem retters menu hjemmefra (da vi brugte et tilbud fra Tipster), men vi fik ‘kun’ fire. Jeg gætter på, at restauranten i løbet af den seneste måneds tid er gået fra fem til fire retter i den menu, de selv har sammensat, men der har de så glemt det tilbud, de oprindeligt har lavet til Tipsters kunder. Vi savnede ikke en ekstra ret – vi blev fint mætte – men det er selvfølgelig ærgerligt at gå glip af en ekstra smagsoplevelse, når nu man har bestilt det.
Jeg ender på fire stjerner med pil op til Restaurant Mondän. Virkelig god og nærværende service og dejlige retter. Desværre havde flere af dem set lige lovlig megen salt, og så var der som sagt en ret, der manglede i forhold til det oprindelige tilbud. Men bestemt et sted, jeg gerne besøger igen.