Restaurant Keyser Social
Som du nok har bemærket, er det ikke meget, vi har været ude den sidste måneds tid, men i starten af oktober nåede vi dog forbi Keyser Social for at fejre bryllupsdag. Restauranten ligger ved Nørreport i København og byder på en bred vifte af asiatiske retter. Man kan vælge a la carte, men det er dog langt lettere – og sjovere – at tage enten 10-retters eller 13 retters menuen. Og da vi var ude i en festlig anledning, så valgte vi naturligvis 13-retters menuen.
Jeg syntes desværre ikke, at vinkortet var så fristende, så jeg snuppede i stedet en drink fra start med gin og Martini. Lidt sødere, end jeg havde forventet, men udmærket.
Vi sad med fin afstand til de øvrige gæster på restauranten men desværre ret tæt på et kraftigt lysende grønt neonskilt, så det var stort set umuligt at tage hæderlige fotos med mobiltelefonen.
Vi lagde ud med de tre snacks, som Keyser Social har på deres menukort. Første snack var en lækker tom kha suppe med tebasaki dumplings, citrongræs, kokosmælk og kaffir lime olie. Den smagte superlækkert med den fede kokossmag kombineret med de lidt kraftige krydderier.
Den næste ret (deleret) var til gengæld ret mild – og både frisk og sprød. Den bestod af meget tynde daikon-skiver viklet omkring agurkestænger, toppet med lakserogn og serveret med en nam jim dressing. Man skulle være lidt forsigtig, når man tog dem med spisepindene, men de friske sprøde ‘forårsruller’ var saftige og gode.
Tredje og sidste snack bestod af en lille senbei rischips med wasabicreme, nobashi rejer og japansk togarashi. Den var mildere, end jeg troede ud fra beskrivelsen, men især konsistensen med den meget sprøde chip og de øvrige ingredienser fungerede rigtig godt.
Nu var det tid til de kolde retter. Denne ret og de to næste var alle deleretter. Ovenstående bestod af tun sashimi marineret i ponzu soya og serveret sammen med krydret sesam, friske urter, cashewnødder og hvidløgsolie. Frisk og delikat ret med det møre fiskekød.
Anden ret var en anden asiatisk klassiker – nemlig kimchi. Dette var en ret frisk og rå udgave lavet på sæsonens danske grøntsager og kombineret med kimchi sauce og thai basilikum. Interessant fortolkning, som var noget grov (og mættende), men jeg kunne godt lide, at de ikke var bange for at fortolke og ikke mindst tage udgangspunkt i årstidens grøntsager.
Tredje kolde ret var fra det koreanske køkken – nemlig en oksetatar med kimchi krydderier, majschips, microspirer og lidt dehydreret æggeblomme. Og ja, den smagte lige så godt, som den så ud!
Den sidste af de kolde retter var portionsanrettet og bestod af en række af årstidens grøntsager, der var fintsnittet og derefter rørt med yum dressing og toppet med sprød kokosmel. Spændende fortolkning men den noget milde smag gjorde, at den forsvandt lidt i det samlede indtryk, da mange af de andre retter var mere interessante.
Efter en kort pause kunne vi gå ombord i de lune retter. Vi fik hver en friteret kammusling med kataifi, mild chilicreme, purløg og brøndkarse. Den smagte glimrende, men jeg syntes dog, at kammuslingen druknede lidt i forhold til de øvrige ingredienser i serveringen.
Så var der til gengæld mere pondus over den næste ret. Langtidstilberedte okse short ribs i asiatiske urter, der var glaseret med kaffir lime, ingefær, thai chili, galanga & citrongræs. Mør og saftig.
Efter den kom langtidstilberedt kylling med panang sauce og dampet bok choy. Ligesom retten med kokosmel så var den glimrende, men den kom til at virke lidt anonym i forhold til mange af de øvrige retter, der havde mere smag og sprødhed.
Der var også plads til en asiatisk fortolkning af risotto. Den bestod af jasminris med kokosmælk, østershatte, vesterhavsost, citrongræs og urter. En dejlig udgave men også en ret mættende ret, så vi var ved at være godt fyldte på dette tidspunkt.
Aftenens sidste salte ret var en dejlig vegetarret bestående af broccoli stegt i smør og serveret med østersauce, ingefær, panko og urtespirer.
Nu er det asiatiske køkken ikke ligefrem kendt for fantastiske desserter (set med vestlige øjne), men jeg var nu ret begejstret for den passionsfrugt cheesecake, som Keyser Social valgte at slutte deres menu af med. En cremet og luftig sag med lækker passionsfrugtgelé og sprøde karamelflager. Virkelig skøn afslutning på et dejligt måltid.
Maden på Keyser Social er vellavet, varieret og nuanceret. Et par af retterne fremstod lidt anonyme i forhold til de øvrige, men det kan næppe undgås i en menu på 13 retter og slet ikke, hvis man forsøger at have en vis bredde i smagsspektret, så der er lidt for enhver smag.
Vi sad ved lidt små borde, og støjniveuaet var desværre rimelig højt. Til gengæld fik vi en sød og behagelig betjening af de forskellige tjenere. Det sidste er også med til at give det sidste nøk op, så vi ender på fem stjerner for aftenens oplevelse hos Keyser Social.
Det er nogle fantastiske billeder, og din beskrivelse af retterne er lige, så mundvandet begynder at løbe! Jeg ved ikke, om jeg ville kunne spise så meget, men du giver bestemt lyst til at prøve dette spændende sted 🙂
Nej mængden overraskede os også, selvom mange af portionerne var ret små. Men godt smagte det nu 🙂
Sikke spændende retter, flere af dem ser skønne ud – jeg bevæger mig faktisk sjældent på asiatisk grund medmindre vi snakker rispapirsruller eller nogle tasting menuer, der har lidt af det på paletten.
Uh, der er nu ellers mange lækre asiatiske retter – håber du får lyst til at udforske lidt mere 🙂
Var der i sommers, god mad. Det kan godt anbefales. Men ja lyd niveauet er højt derinde,..
Er også glad for, at vi nåede forbi i starten af oktober. Det er ikke meget, vi kommer ud at spise for tiden.