Restaurant Fleisch
Der dukker flere og flere spændende restauranter op i Kødbyen i København, og en af de nyeste i rækken er Fleisch, der åbnede sidste år. Her spiste jeg for nylig med nogle nuværende og tidligere kolleger. Det blev en rigtig hyggelig aften – og ikke kun på grund af det gode selskab 🙂
Fleisch har både et a la carte kort samt en menu, som kokken selv sammensætter. Menuen koster 350 kroner og består af syv retter, og selvom den lød interessant, så krævede det, at alle ved bordet bestilte det. Vi prøvede i stedet at sammensætte en lille menu hver, hvilket dog viste sig at være sværere end ventet, eftersom der var så mange fristende retter! Men det lykkedes da til sidst.
Mens vi grublede over, hvad vi skulle vælge, serverede tjeneren nogle store hapsere, som bestod af smørstegt brød med kyllingelevermousse. Syndigt lækkert og godt! Der var to skiver til hver, så det lagde en god bund inden resten af maden kom på bordet.
Fleisch kunne – udover vin og øl – også byde på cocktails, og det kan jeg ikke stå for, så jeg prøvede denne Autumn Leaves, der bestod af kvæder og citrontimian toppet med mousserende vin. En dejlig, enkel drink som havde en vis sødme men som også havde citrontimianen til at sørge for, at den ikke blev alt for sød.
Min første ret var nyretapper med stegt hjertesalat & marv. En ret fyldig vinterforret med masser af smag. Marvstykkerne var lige lovlig store til mig, men ellers en rigtig fin smagssammensætning og en god måde at bruge forskellige dele af dyret på.
Til hovedret havde jeg valgt fisk. Det er måske lidt usædvanligt, når nu Fleisch først og fremmest sælger kød (de fungerer også som slagter i dagtimerne), men når nu de havde fisk på menukortet, så blev jeg nødt til at se, om de også kunne finde ud af at tilberede det. Min stegte sletvar kom med svampe, blomkål og sprødt kyllingeskind, og det var igen en rigtig solidt vinterret, som både var cremet, sprød, fed og mættende på samme tid.
Min cocktail var drukket op (hm, hvordan skete det dog…), så jeg bestilte en ny – denne gang en bacon-infuseret Old Fashioned, som bestod af bourbon infuseret bacon og derefter tilsat en ahornsirup og bitters. Størrelsen på drinken snyder – der var nemlig en kæmpe-isterning i den – men det var en virkelig god fortolkning af den klassiske drink. Den havde en fin blød røget smag, men var ikke så sprittet eller så voldsom, som Old Fashioned godt kan være.
Der var heldigvis plads til en dessert, men det havde jeg også planlagt efter, da jeg valgte retter. Da jeg så, at Fleisch havde Baked Alaska på menukortet, så vidste jeg med det samme, at det ville jeg have. Og den skuffede da heller ikke – en solid bund af chokoladekage toppet med hindbæris og vaniljeis, der var dækket af fnuglet sprød marengs – mmmm! Absolut veludført.
Det var som sagt en rigtig hyggelig aften på Fleisch, og vi var godt tilfredse med både mad og drikkevarer. Servicen var også rigtig fin, og tjeneren gav os god tid, da hun kunne se, at vi havde svært ved at bestemme os.
Det er helt klart et sted, jeg gerne spiser igen – så kan jeg måske også nå nogle flere af de indbydende retter fra menukortet, jeg ikke nåede denne gang – og jeg ender på fem stjerner til Fleisch.
Uh, den har også været på min liste i et stykke tid, så nu må jeg snart få taget mig sammen til at komme afsted med den fine oplevelse du har haft!
Jeg var i hvert fald godt tilfreds, og jeg håber, du også får en dejlig oplevelse 🙂