Restaurant Bosaba
Restaurant Bosaba er en af Roskildes nyere restauranter og ikke et sted, vi har fået prøvet – indtil for et par uger siden, hvor vi endelig havde tid til at kigge forbi.
Restauranten har et ret bredt menukort, da de satser på et fusionskøkken, der både henter fra det asiatiske og det mellemøstlige køkken. Og det gjorde mig ekstra spændt på, hvad vi skulle opleve, for det kan gå virkelig godt og virkelig galt med den strategi.
Bosaba anbefaler, at man vælger 3-5 retter per person, som man deler, så vi valgte lidt forskelligt fra menukortet.
Vi bestilte en kande vand samt en drink hver, som vi kunne nippe til, mens vi ventede på maden. Jeg havde valgt en Lynchburg Limonade med Jack Daniel’s, Grand Marnier, limejuice og hindbær. Jeg havde håbet, at den havde et frisk pift på grund af lime og hindbær, men der tog jeg desværre fejl. Alkoholen var ikke særlig tydelig i drinken, og den var alt for sød til min smag, så den måtte jeg desværre springe over. Heldigvis var der masser af vand.
Det blev der også brug for, da ventetiden var virkelig lang. Da der var gået 40 minutter, og vi stadig ikke havde fået første ret, kom tjeneren forbi med en skål nødder og beklagede ventetiden. Jeg ved ikke hvorfor – der var kun 3-4 par mere udover os. Der gik lidt mere tid, og så kom første ret endelig!
Jeg fik en burrata, der blev serveret med soltørrede tomater og peberfrugter samt ristet surdejbrød. Burrata er min yndlingsforret, så jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle have det, da jeg så den på menukortet. Og det ristede brød var virkelig godt! Dejlig servering.
Så var der igen en del ventetid … indtil vi fik denne tuna tatar med marinerede stykker af tun og guacamole, der var toppet med koriander og kinaradiser samt omkranset af sesam-vinaigrette. Smagsmæssigt ganske fin men konsistensmæssigt manglede jeg mere bid – for eksempel i form af sprøde croutoner eller nødder. Det blev lidt for blødt i blødt. Denne ret delte vi …
… og så delte vi også denne taco tikka kylling med yoghurtmarineret kylling, guacamole, syltede chili, creme fraiche og rødløg. En meget cremet og saftig servering. Personligt ville jeg gerne have haft mere smag, så lidt stærk chili ved siden af havde gjort underværker.
Nu var der – igen – virkelig lang ventetid. Vi havde nu været der i to timer, og vi var ikke nået til hovedretten endnu. Jeg var glad for, at vi ikke skulle nå noget efterfølgende, men det var i den grad også spild af vores tid.
Da maden endelig kom, kunne jeg sætte tænderne i et par bao bao med friteret kylling, chilimayo, hjertesalat, forårsløg, rødløg, frisk chili samt koriander. Der var heller ikke sparet på de cremede elementer i denne ret, hvilket jeg generelt sætter pris på. Det blev dog også virkelig snasket, og jeg savnede atter lidt mere krydring i retten. Gemalen fik mulighed for at smage lidt af den, ligesom jeg smagte hans burger.
Maden var ok på Bosaba. Jeg var ret glad for burrata (der står under snack på menukortet), mens de følgende retter manglede lidt i forhold til konsistens og krydring. Men det var klart den virkelig lange ventetid og manglende kommunikation, der for alvor trak ned i oplevelsen.
Maden var ok på Bosaba. Jeg var ret glad for burrata (der står under snack på menukortet), mens de følgende retter manglede lidt i forhold til konsistens og krydring. Drinken var desværre kedelig og alt for sød. Men det var klart den virkelig lange ventetid og manglende kommunikation, der for alvor trak ned i oplevelsen.
Jeg ender på to stjerner til Bosaba og tvivler på, at jeg kommer igen.