Portvins-spaghetti med ostesauce

Portvins-spaghetti med ostesauce

Dagens skøre molekylær-ret blev en kæk osteservering – nemlig portvins-spaghetti med blåskimmelsauce! Jeps.

Hvordan laver man så portvins-spaghetti? Ingredienserne er simple nok – det er nemlig portvin og agar agar (kan købes i helsekostforretninger) – men du skal bruge også bruge en sprøjte og tynde gummislanger. Det var der heldigvis i det molekylære gastronomisæt, som jeg pt. leger med, men jeg ved ærlig talt ikke, om du kan finde ordentlige gummislanger, du kan bruge til formålet, uden at købe dem gennem en specialforretning.

Portvins-spaghetti

1 dl portvin
1 g agar agar

Varm portvin og agar agar forsigtigt op i en kasserolle, mens du sørger for at piske agar agar grundigt ud i portvinen. Når portvinen er lige på nippet til at koge, suger du halvdelen af blandingen op med sprøjten. Stik spidsen af sprøjten ind i en af gummislangerne og fyld forsigtigt gummislangen med den varme portvinsmasse. Fortsæt sådan indtil du har fyldt alle gummislangerne. Vent nogle minutter, indtil din portvins-spaghetti er størknet. Tøm imens sprøjten for portvinsblanding og sug luft ind i den. Når portvins-spaghettien er størknet, presser du den ud af gummislangen ved at stikke sprøjten ind i den ene ende og trykke luften ind i slangen. Det kræver lidt tålmodighed – og forsigtighed, for det kan godt gå ret stærkt, når portvins-spaghettien suser ud af gummislangen!

Jeg havde kun tre korte slanger, så jeg havde rigelig med portvinsblanding til overs. Mere om, hvad jeg brugte det til, en af de kommende dage…

Portvins-spaghettien anrettes med lidt smeltet blåskimmelost. Pas på, du ikke vælger en blåskimmel, der er så kraftig, at den overdøver portvins-spaghettien.

Note: Ok, dette er en ret skør – men smuk – servering. Den er på den ene side let at lave, når der kun er to ingredienser, men på den anden side kræver den ret mange stykker gummislange, hvis man skal lave en anstændig portion (eller bare til flere personer på én gang), og så er det ikke særlig let at gøre slangerne rene bagefter.



2 thoughts on “Portvins-spaghetti med ostesauce”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *