Peberkiks
Da vi havde gæster sidste weekend, blev de både udsat for lammehjerter og lammekølle, inden de fik disse peberkiks til osteanretningen.
De små peberkiks er ret simple at lave, og de kan have lige den udformning, du ønsker. Jeg valgte at bruge en rund udstikker, men du kan også blot skære dem i firkanter. Jeg talte desværre ikke, hvor mange peberkiks, jeg fik ud af denne portion, men et forsigtigt bud lyder på ca. 25 stk peberkiks med en diameter på 4-5 cm.
Peberkiks
1 dl speltmel
1 dl hvedemel
1 spsk olivenolie
½ dl vand
1 tsk salt
Derudover:
lidt vand
friskkværnet sort peber
lidt salt
Rør meltyperne, olivenolien, vandet og saltet sammen til en dej og lad den hvile i køleskabet i en halv time. Rul dejen tyndt ud – ca. 1 mm – og skær/stik dejen ud til små kiks. Læg dem på en bagepapirbeklædt bageplade og pensl dem med vand. Drys godt med peber på – og en smule salt – og bag dem ved 200 grader i 8-10 minutter.
Lad dem køle af, inden du lægger dem i en lufttæt boks.
Note: Fine, letsprøde peberkiks, som passer fint til en lidt blød ost. Jeg prøvede for eksempel med en mild blåskimmelost og en klat blommesyltetøj, og det fungerede aldeles fint.
Peberkiks – det er helt nyt og sikkert godt til ost:/)
Det er det – har testet det flere gange 😀