Mild fiskerilette
Denne fiskerilette blev serveret som forret her i weekenden, men den kan også sagtens bruges som pålæg til frokostbordet. Det kom på bordet, da vi havde gæster på besøg, og de skulle selvfølgelig trakteres med god mad. Jeg havde spurgt inden, om der var noget, de ikke kunne tåle, og det var der heldigvis ikke, men et par af dem var lidt fiskeskeptiske. De kom dog også til at sige, at jeg sikkert kunne finde på noget spændende, så jeg skulle endelig slå mig løs – så det gjorde jeg!
Denne fiskerilette laves på hvid fisk. Jeg brugte kulmulefilet, men du kan også bruge andre typer milde hvide fisk. Den er i øvrigt inspireret af den torskesalat, jeg ofte serverer til vores julefrokoster.
Fiskerilette
500 g hvid fisk – jeg brugte kulmulefilet
3-4 spsk god mayonnaise – gerne Helmanns
3 spsk frisk bronzefennikel
fintrevet skal og saft fra ½ øko-citron
salt og peber
Hæld vand i en lille kasserolle og bring det i kog. Læg fisken i kasserollen og lad den koge, indtil den er mør – det tager ca. ti minutter. Tag fisken op. OBS – du kan eventuelt lade vandet koge videre og tilsætte lidt forskellige grøntsager, så du får en god fiskebouillon.
Pil forsigtigt skindet af kulmulefileten og lad derefter fiskekødet afkøle. Fjern eventuelle fiskeben og mos dernæst fiskekødet med en gaffel. Rør mayonnaise, friskhakket bronzefennikel samt citronskal og -saft i. Smag til med salt og peber og lad din fiskerilette trække i køleskabet i mindst en time.
Servér din fiskerilette på hvedebrød – gerne pyntet med lidt bronzefennikel og måske en lille spiselig hornviol?
Note: Mild og dejlig fiskerilette, som jeg også fik lokket et par fiskeskeptiske venner til at prøve. Riletten får først og fremmest smag fra bronzefennikelen samt citronen og er et godt bud til en forret eller som pålæg til frokostbordet.
Dejligt at se du bruger kulmule, efter min mening en overset fisk.
Skønne retter du har trakteret dine gæster med. God pinse.
Charlotte
Enig – det er sjældent, jeg støder på opskrifter med den fisk til trods for, at jeg næsten altid støder på den hos fiskehandleren.
Tak og i lige måde 🙂
Kære Piskeriset
Jeg har for første gang bronzefennikel blandt mine krydderurter og så var det da lige oplagt at prøve din opskrift på mil fiskefileten. Hold da helt op, hvor var den god, det er bestemt ikke sidste gang jeg serverer den som forret. Tusind tak.
Mvh
Helle
Det er jeg glad for at høre! ♥
Jeg håber på at få brugt min bronzefennikel i nogle flere retter i løbet af sommeren, så måske du kan finde mere inspiration de kommende måneder 🙂